POZITIVNA STRANA KORONAVIRUSA

Ne pamti se kad je voda u Italiji bila čišća: Vratili se i labudovi

Image
Foto: Anteo Marinoni/LaPresse via AP

Italija je druga u svijetu po zaraženosti koronavirusom

18.3.2020. u 18:18/ Vijesti.hr

Sve veći broj slučajeva zaraženih koronavirusom u Italiji zaustavio je cijelu zemlju. Život je gotovo stao tamo gdje je uobičajen, ali se vratio tamo gdje ga nitko više i ne očekuje.

VEZANE VIJESTI 

Venecija je jedno od najvećih talijanskih turističkih odredišta, no otkad je zemlja zatvorena, ulice su napuštene i na gradskim kanalima ima manje prometa brodicama i  gondolama, a to je pomoglo u čišćenju gradskih kanala.

Venecijanci su primijetili ogromnu razliku u bistrini vode, a i kvaliteta zraka poboljšana je u gradu, prenose mediji dojmove građanki i građana koji su zabilježili iznenađujuće prizore.

"Voda sada izgleda bistrije jer je manje prometa na kanalima, što omogućava da sediment ostane na dnu. Naime, zbog prometa brodova sediment obično izbija na površinu vode'', kazao je glasnogovornik gradonačelnika Venecije, prenosi Storypick.

Voda je u Italiji postala toliko bistra da se mogu vidjeti ribe, a čak su se vratili i labudovi i dupini. Građani na društvenim mrežama dijele fotografije i objave u kojima ističu da je 
poboljšana kvaliteta vode u Italiji dovela dupine u luku Cagliari i patke u rimske fontane, a u venecijanskim kanalima plivaju jata riba. 

I satelitske snimke također pokazuju znatno smanjenje razine onečišćenja u Italiji tijekom karantene zbog koronavirusa. Prema Europskoj svemirskoj agenciji (ESA), emisija CO2 uvelilke se smanjila nakon zaustavljanja ''svakodnevnog života'' uzrokovanog širenjem COVID-19, a slična stvar je već prije zabilježena i u Kini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
borba s koronom

BiH prva u Europi po broju preminulih od covida na milijun stanovnika

Više s weba