Traže se oštrije mjere

Oboren dnevni rekord novozaraženih u Japanu: U četvrtak izgledno proglašenje izvanrednog stanja

Image
Foto: AP

Zbog porasta broja zaraza Tokio i okolna područja su sada na najvišem, četvrtom stupnju pripravnosti

6.1.2021. u 12:48/ Hina

Japan u srijedu bilježi novi rekordan broj oboljelih od Covida-19 u jednom danu, a vlada je pod sve većim pritiskom zdravstvenih stručnjaka da proglasi izvanredno stanje za šire područje Tokija.

Epidemija nasuprot gospodarstvu

Danas Japan ima 5307 novozaraženih koronavirusom, a samo u Tokiju je zabilježen 1591 slučaj zaraze, javlja japanska radiotelevizija (NHK), navodeći da se u oba slučaja radi o novim rekordima po broju oboljelih od covida-19.

Zbog porasta broja zaraza Tokio i okolna područja su sada na najvišem, četvrtom stupnju pripravnosti, zbog čega su guverneri regija zatražili od premijera Yoshihida Suge da proglasi izvanredno stanje.

Image
zabrinjavajuće stanje

SAD bilježe novi rekord smrtnih slučajeva od koronavirusa. Hitne službe u Los Angelesu počele su racionalizirati kisik i krevete

Image
zabrinjavajuće stanje

SAD bilježe novi rekord smrtnih slučajeva od koronavirusa. Hitne službe u Los Angelesu počele su racionalizirati kisik i krevete

Očekuje se da će premijer Suga to učiniti u četvrtak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stručnjaci za zarazne bolesti traže oštrije protumjere protiv pandemije i na dulji rok, dok je Suga više sklon ograničenim odgovorima kako bi izbjegao daljnje nanošenje štete gospodarstvu.

Takaji Wakita, voditelj Nacionalnog instituta za infektivne bolesti upozorava da "čak i ako smjesta poduzmemo vrlo stroge mjere, biti će teško šire tokijsko područje dovesti na treći stupanj do kraja siječnja".

Upravo se čita

Image
UTAKMICA ODLUKE

Dalić najavio okršaj s Belgijom i otkrio detalje oko sastava: 'Nema popravnog ispita'

Više s weba

Pročitajte još

Image
imaju dobre brojke

Iz ove županije sutra ili prekosutra ide zahtjev Stožeru da im dozvoli otvaranje terasa kafića: 'Moramo biti oprezni'

Više s weba