NEDGOVORNO PONAŠANJE

Panika u KBC-u Sestara milosrdnica! Pacijent zatajio koronavirus, 12 djelatnika u samoizolaciji

Image
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell

Riječ je o osobi koja je zatajila potencijalnu zarazu nakon što je bila u kontaktu s rođakom iz Njemačke

21.3.2020. u 19:56/ Hina

U zagrebačkom KBC-u Sestara milosrdnica u tijeku je epidemiološko postupanje zbog pacijenta koji je prije dva dana došao na hitnu operaciju, a kasnije se ispostavilo da je zaražen koronavirusom, jer je bio bliski kontakt druge zaražene osobe.

O tom slučaju ranije danas je izviješteno na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera Civilne zaštiteRH.

Riječ je o osobi koja je zatajila potencijalnu zarazu nakon što je bila u kontaktu s rođakom iz Njemačke, kojem je ranije potvrđen koronavirus. To je prvi zaraženi pacijent koronavirusom u zagrebačkoj KBC Sestara milosrdnica, u Vinogradskoj ulici, a starije je životne dobi.

Operacijska dvorana, šok-soba i jedinica intenzivne njege se dezinficiraju, pacijenti su premješteni, a 12 zdravstvenih djelatnika je u samoizolaciji. Još jedan pacijent zbog kontakta sa zaraženim pokazuje simptome, a test će napraviti i sam ravnatelj. Sada se zbog toga otkazuju operacije malignih tumora i aneurizmi, objavila je večeras Hrvatska televizija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedan pacijent koji je ležao radi prijeloma do gospodina, je radi temperature premješten na odjel izolacije koji smo isto tako pripremili u zasebnoj zgradi i njegovo testiranje je u tijeku", kazao je za HRT ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice MarioZovak. Dodao je kako iz predostrožnosti do utorka neće biti operirani pacijenti koji zahtjevaju intenzivno liječenje. Siguran sam da smo do utorka ponovno u punoj funkciji, rekao je ravnatelj Zovak.

U Hrvatskoj je u subotu poslijepodne potvrđeno ukupno 206 oboljelih od koronavirusa, što je 49 slučajeva novih zaraza više nego jutros, a 78 više u zadnja 24 sata, izvijestio je ranije danas NacionalnistožerCivilne zaštite. Dosad je testirano ukupno 2100 bolesnika.

Upravo se čita

Image
ANALIZA SKY NEWSA

Zašto je toliko žrtava potresa u Siriji i Turskoj? Nekoliko je razloga

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) KrunoslavCapak rekao je na konferenciji Nacionalnog stožera da je dosad zaraženo 12 liječnika, a novi slučaj je otkriven u Dubrovniku.

Više s weba

Pročitajte još

Image
teško iskustvo

Splićanka u devet mjeseci dva puta dobila koronu: 'Plakala sam od muke i proživljavala pakao. Još osjećam posljedice...'

Više s weba