PRATITE UŽIVO

Područje Splita i dalje u problemima, u Zagrebu se malo smirilo: Stožer objavio nove brojke

Image
Foto: Matija Habljak/Pixsell

Otpočetka epidemije oporavilo se 7434 osoba, a dosad je preminulo 186 osoba.

1.9.2020. u 11:48/ Vanja Deželić

U protekla 24 sata zabilježeno je 145 novih slučajeva pa je broj trenutno aktivnih slučajeva u Hrvatskoj 2649. Među njima je 251 pacijent na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 14 pacijenata. U protekla 24 sata testirana je 1591 osoba.

Image
znatno niže brojke

U Hrvatskoj 146 novozaraženih i dvoje preminulih, Capak odgovorio kritičarima: 'Capak ne donosi bankarske mjere i ne provodi ovrhe'

Image
znatno niže brojke

U Hrvatskoj 146 novozaraženih i dvoje preminulih, Capak odgovorio kritičarima: 'Capak ne donosi bankarske mjere i ne provodi ovrhe'

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvislučajzaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 10.269 osoba zaraženih novim koronavirusom, od čega 146 u protekla 24 sata. Oporavilo se 7434 osoba, a dosad je preminulo 187 osoba.

Do jučer je ukupno testirano 168.229 osoba, od toga 1591 u posljednja 24 sata. U samoizolaciji je trenutno 8681 osoba.

Lokalni stožeri donose današnje stanje po županijama.

Splitsko-dalmatinska: 45
Zagreb: 29
Zagrebačka: 19
Požeško-slavonska: 16
Zadarska: 9
Primorsko-goranska: 8
Istarska: 4
Osječko-baranjska: 4
Koprivničko-križevačka: 2
Virovitičko-podravska: 2
Vukovarsko-srijemska: 2
Sisačko-moslavačka: 1
Brodsko-posavska: 1

Ukupno: 132

ZAGREBAČKA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Zagrebačkoj županiji u prethodna 24 sata zabilježeno je 19 novih slučajeva koronavirusa, a 20 osoba je izliječeno, izvijestio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

PRIMORSKO-GORANSKA

Prema podacima epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije u posljednja 24 sata na području županije 10 je osoba ozdravilo, dok je kod 8 potvrđena zaraza koronavirusom.

Od tog broja, troje se povezuje s nedavnim plesnim okupljanjem, jednu s vjenčanjem, a dvoje su povratnici iz BiH. Među novozaraženima je i jedna osoba iz samoizolacije te povratnik s godišnjeg odmora, priopćili su iz županijskog stožera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo se čita

Image
srećom preživio

Muškarcu na bungee jumpingu puklo uže. 'Zatvorio sam oči u strahu, a onda sam se našao pod vodom'

GRAD ZAGREB

U Zagrebu je u posljednja 24 sata 29 novooboljelih od koronavirusa.

SPLITSKO-DALMATINSKA

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno  874 obrađena testa danas je 45 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 27, Dugog Rata 2, Kaštela 2, Klisa 1, Lećevica 1, Lovreća 1, Makarske 1, Omiša 1, Podstrane 2, Sinja 2, Solina 4 i Šolte 1 osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 45 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije 18 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju. Ukupno 1581 osoba nalazi se u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju nalazi se 81 COVID pozitivna osoba u KBC-u Split dok se šest osoba nalazi na respiratoru, a jedna osoba se nalazi u karanteni.

OSJEČKO-BARANJSKA

Tijekom posljednja 24 sata u laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ za područje Osječko-baranjske županije testirao je ukupno 247 uzoraka, od kojih su četiri bila pozitivna na koronavirus. Sve novopozitivne osobe imaju prebivalište u Osijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U KBC-u Osijek trenutno je hospitalizirano 15 osoba od kojih je jedna na respiratoru.

U samoizolaciji je sada ukupno 290 osoba, s tim da su epidemiolozi tu mjeru u zadnja 24 sata odredili za 33 nove kontakt osobe.

Policija je samoinicijativno provjerila 18 osoba u samoizolaciji i svi su zatečeni na adresi stanovanja, priopćio je županijski stožer civilne zaštite.

SISAČKO-MOSLAVAČKA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Sisačko-moslavačkoj županiji na današnji dan jedna je novooboljela osoba od zarazne bolesti covid-19. Riječ je o osobi s područja grada Petrinje, priopćio je županijski stožer civilne zaštite.

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata su 2 nove pozitivne osobe na covid-19 (1 osoba iz Vinkovaca i 1 osoba iz Cerića), a nema preminulih osoba, priopćio je županijski stožer.

ZADARSKA

Na području Zadarske županije devet je novooboljelih  osoba koronavirusom. Među zaraženim osobama je i jedan štićenik Doma za starije i nemoćne osobe Zadar (rođ. 1927. god.) te dva djelatnika doma, nemedicinsko osoblje koji nisu ostvarili puno kontakata. Riječ je o štićeniku koji je bio sam u sobi i koji je zbrinut u Općoj bolnici u Zadru. Do sada je testirano 20 uzoraka bliskih kontakata zaraženih osoba, u tijeku je testiranje djelatnika i štićenika Doma, a dio bliskih kontakata stavljen je u samoizolaciju. Od devet novooboljelih osoba, tri osobe izolaciju provode na području Grada Zadra, a šest osoba još uvijek je u epidemiološkoj obradi. Ostale zaražene osobe kontakti su ranije oboljelih osoba.

VIROVITIČKO-PODRAVSKA

Virovitičko-podravska županija bilježi dvoje novozaraženih na virus SARS CoV-2, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. Radi seo o jednom zdravstvenom radniku, koji je testiran prije povratka na posao.

Novozaraženi zdravstveni radnik ima blage simptome. On je kontakt od prije zaraženih osoba, koji je na prvotnom testiranju bio negativan, ali je s vremenom razvio simptome i pozitivan je na COVID-19.

Druga osoba je muškarac, uz blage simptome, koji je prije desetak dana bio sudionik svatova.

POŽEŠKO-SLAVONSKA

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 78 slučajeva zaraze koronavirusom (COVID-19), 76 osoba se nalazi u kućnoj izolaciji, a 2 osobe su hospitalizirane. U samoizolaciji se nalazi 330 osoba, a ukupno je testirano 5960 osoba. Na posljednjem testiranju bilo je 200 uzoraka, od kojih je 16 pozitivnih. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

ISTARSKA

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 546 uzoraka briseva (274 za administrativne potrebe) na covid-19, od kojih su potvrđene 4 novozaražene osobe. U 3 slučaja radi se o osobama iz mjera samoizolacije. Epidemiološka obrada je u tijeku za 1 osobu. Izliječeno je 6 osoba.

Trenutno je 75 aktivnih covid-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 262 osobe, priopćili su iz županijskog stožera civilne zaštite.

KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako su nakon pristiglih nalaza potvrđena dva nova slučaja zaraze koronavirusom COVID-19, a pet je osoba ozdravilo. Dvije novooboljele osobe su s đurđevačkog područja, a simptome su razvili nakon kontakta s ranije zaraženim osobama. U ovom trenutku je na području županije ukupno 24 aktivnih slučajeva, a 91 osoba se nalazi u kućnoj samoizolaciji.

Više s weba

Pročitajte još

Image
cijepljenje populacije

U Zagrebu je počela druga faza cijepljenja, ali ne onako kako je najavljivano: Provjerili smo kako je protekao prvi dan

Više s weba