Tko bi trebao znati ako ne oni?

Poduzetnik Hrvoje Prpić koji pozitivan na koronu, na svojoj koži otkrio kako aplikacija Stop Covid-19 uopće ne funkcionira

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Čini se da maleni postotak građana koji je instalirao Stop COVID-19 nije jedini problem s kojim se ta aplikacija suočava

10.10.2020. u 16:43/ Vijesti.hr

Poduzetnik Hrvoje Prpić nedavno je dobio pozitivan nalaz na koronavirus te je odlučio obavijestiti svoje kontakte putem službene aplikacije Stop COVID-19. Ipak, njegov je slučaj pokazao da aplikacija baš i ne funkcionira najbolje, prenosi Rep.hr.

Kodove nije dobio 

Naime, kada korisnik aplikacije otkrije da je pozitivan na koronu, on bi u tu istu aplikaciju trebao upisati odgovarajuće kodove. Drugi korisnici potom, ako su bili u blizini zaraženoga, dobivaju obavijest, a aplikacija je osmišljena tako da identiteti korisnika budu u potpunosti zaštićeni. 

Prpić je razvio simptomatski Covid; imao je povišenu tjelesnu temperaturu, visoke otkucaj srca tijekom noći, kratak dah, kašalj i smanjeni osjet okusa. Nakon nekoliko dana, simptomi su bili sve blaži.  

Image
loša organizacija

Stampedo kod šatora za testiranje: 'Doktorica je kasnila sat vremena. Ako nisam imala koronu, sad sam je dobila'

Image
loša organizacija

Stampedo kod šatora za testiranje: 'Doktorica je kasnila sat vremena. Ako nisam imala koronu, sad sam je dobila'

Iako je ovaj poduzetnik imao najbolju namjeru da upiše odgovarajuće kodove i obavijesti svoje kontakte, njegov liječnik, kao i osoba iz Zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" nisu mu znali reći koje kodove treba upisati. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povratnu informaciju o kodovima nikada nije ni dobio. 

Upravo se čita

Image
DRŽI GA NA OKU

Svjetski boksački prvak poslao ozbiljnu prijetnju Messiju: 'Moli Boga da te ne nađem'

Da bi aplikacija STOP Covid funkcionirala u najboljoj mogućoj mjeri, nužno je da ju instalira veći broj građana što u Hrvatskoj nije postignuto, a Prpićev slučaj pokazao je da to nije jedini problem ove aplikacije. 

Više s weba

Pročitajte još

Image
preporučuju oprez

Hrvatska na nizozemskoj narančastoj listi zemalja zbog porasta slučajeva koronavirusa

Više s weba