Popuštaju mjere

Ukida se zabrana zadržavanja na javnim mjestima, otvaraju se dječja igrališta i saloni za masažu

3.5.2020. u 15:15/ N.C.

Stožer razmatra i povećavanje broja ljudi na svadbama i sprovodima

Od ponedjeljka ide druga faza ublažavanja mjera vezanih uz epidemiju koronavirusa, no Stožer je otkrio i neke izmjene za koje se do sada nije znalo.  

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak rekao je da će od sutra moći raditi i saloni za masažu te privatni fizioterapeuti. 

"S obzirom na to da smo pustili usluge s bliskim kontaktom, ne bi bilo pravedno da izostavimo salone za masažu i fizioterapiju izvan bolnice", kazao je Capak na konferenciji Stožera.

Uvjeti pod kojima će oni raditi bit će objavljeni na stranicama HZJZ-a. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uskoro bi moglo bi biti još nekih izmjena. 

"Mi ćemo vjerojatno dopustiti otvaranje dječjih igrališta. Razmatramo da se proširi broj osoba na vjenčanjima i na pogrebima. Također, odluku o zabrani zadržavanja na javnim mjestima nemamo namjeru produljivati", kazao je Božinović. 

Upravo se čita

Image
liste HZZO-a

Udruge pacijenata: Zbog štednje Hrvatskoj prijeti nestašica lijekova, na udaru skupe terapije

Ublažavanje mjera, kako je rečeno, nastavlja se i nakon 11. svibnja, sve dok ne budu pokrivene sve mjere koje su donesene. 

Međutim, s obzirom na nove slučajeve zaraze u Virovitičko-podravskoj županiji koji su vezani uz dolaske iz inozemstva, ministar Vili Beroš najavio je novu mjeru - osobe koje ulaze u Hrvatsku na 72 sata morat će na obavezno testiranje, odnosno morat će imati PCR test da su negativni, ne stariji od 24 sata.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
NAPOKON OLAKŠANJE

Lijek koji pomaže protiv koronavirusa uskoro na europskom tržištu: Krenula je utrka sa SAD-om

Više s weba