ŽUPANIJSKI STOŽERI

Hrvatska ima više od 60 novih slučajeva zaraze koronavirusom, najviše u Zagrebu

Image
Foto: Shutterstock

Hrvatska ima više od 800 aktivnih slučajeva koronavirusa

5.7.2020. u 13:00/ N.C.

Hrvatska je u subotu imala 86 novooboljelih od koronavirusa. Novo žarište je Požega u kojoj je čak 66 zaraženih, a virus je ušao i u tamošnju bolnicu u kojoj je najmanje 15 pozitivnih djelatnika. 

Image
blaži simptomi

U Požegi 63 zaraženih! Došlo je do proboja u bolnici, ravnatelj za RTL: 'Nije onemogućen normalni rad'

Image
blaži simptomi

U Požegi 63 zaraženih! Došlo je do proboja u bolnici, ravnatelj za RTL: 'Nije onemogućen normalni rad'

Nacionalni stožer objavio je jučer da je aktivno u zemlji 798 slučajeva, a među njima je 85 pacijenata na bolničkom liječenju, od kojih su tri pacijenta na respiratoru. U samoizolaciji su trenutno 5272 osobe. U Zadru i Splitu preminula su dvojica muškaraca. 

Županijski stožeri objavljuju kakva je danas situacija. 

SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA

U protekla 24 sata su na području Sisačko-moslavačke županije zabilježene četiri novooboljele osobe od COVID-19, od kojih su dvije iz grada Kutine, a dvije s područja Petrinje, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer Civilne zaštite.

 Poznat je izvor zaraze kod svih novozaraženih, a svi kontakti stavljeni su pod zdravstveni nadzor tipa samoizolacije.

SPLITSKO-DALMATINSKA ŽUPANIJA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema izvješću NZJZ -a Splitsko dalmatinske županije od ukupno 146 obrađenih testova dvije su novooboljele osobe pozitivne na COVID infekciju i to jedna osoba s područja grada Splita i jedna osoba sa područja općine Klis. Osobe su epidemiološki obrađene kao i njihovi kontakti. 116 osoba nalazi se u samoizolaciji.

Nijedna osoba ne nalazi se na bolničkom liječenju.

VARAŽDINSKA ŽUPANIJA

Sedam dana od posljednjeg zabilježenog slučaja zaraze koronavirusom, u Varaždinskoj županiji jedna je novoboljela osoba, muškarac srednjih godina s blagom kliničkom slikom i poznatim izvorom zaraze, priopćio je u nedjelju županijski stožer Civilne zaštite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo se čita

Image
crno na bijelo

Nijemci izračunali: Dijete mjesečno košta 763 eura, do punoljetnosti toliko da se može kupit stan u Hrvatskoj!

U novom, kao i u prošlom slučaju, izvor zaraze ne nalazi se unutar te županije, već se radi o uvezenom slučaju.

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

Na području Zagrebačke županije u 24 sata šest je novooboljelih od koronavirusa, a dosad je u županiji evidentirana 181 oboljela osoba, podatci su Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije.

BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije četiri su nove pozitivne osobe na koronavirus. Sve četiri pozitivne osobe sudionici su ili kontakti sudionika jednog privatnog okupljanja izvan područja Brodsko-posavske županije na kojemu je potvrđeno više zaraženih osoba iz više hrvatskih županija. Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 73.  

ISTARSKA ŽUPANIJA

Jedna je osoba pozitivna na koronavirus u Istri nakon analiza briseva u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije, a riječ je o državljanu SAD-a, koji je u Pulu doputovao poslovno te je trenutno u samoizolaciji, priopćio je u  nedjelju Županijski stožer Civilne zaštite. 

Radi se na njegovom povratku u matičnu državu, dodaju iz županijskog Stožera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jučer tijekom popodneva, analizom briseva na COVID-19 u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije, potvrđena je jedna pozitivna osoba. Riječ je o državljanu SAD-a, koji je u Pulu došao poslovno, te je trenutno u samoizolaciji i radi se na njegovom povratku u matičnu državu",  naveo je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac.

ŠIBENSKO-KNINSKA ŽUPANIJA

U protekla 24 sata na području ove županije još su dvije osobe pozitivna na COVID-19. Riječ je o mlađoj ženskoj osobi iz Knina, koja je bila pod mjerama samoizolacije zbog kontakta s COVID pozitivnom osobom. Za drugu oboljelu osobu epidemiološki izvidi su u tijeku. Riječ je o ženskoj osobi srednje životne dobi iz Drniša koja je zdravstvena radnica u  DZ Drniš. 

Trenutno je 10 aktivnih slučajeva oboljenja na području županije, a svi imaju blaže kliničke simptome i nisu hospitalizirani. Do ovog trenutka pod zdravstvenim nadzorom i mjerama samoizolacije nalazi se 79 osoba, od kojih su 59 kontakti s COVID-19 pozitivnom osobom. U protekla 24 sata testirano je 30 osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

GRAD ZAGREB

U protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo (NZJZ) Dr. Andrija Štampar provedeno je 328 testiranja, a Grad Zagreb ima 25 novozaraženih osoba, priopćeno je u nedjelju iz NZJZ-a.

Od novooboljelih osoba 14 čine kontakti ranije oboljelih, dvije novooboljele osobe povezane su s boravkom u noćnim klubovima, a za devet novooboljelih nije u potpunosti razjašnjen izvor zaraze.

Zbog 25 novozaraženih za 126 osoba određena je mjera samoizolacije.

Trenutno je u Gradu Zagreba 347 aktivnih slučajeva i 1516 aktivnih samoizolacija.

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

U zadnja 24 sata na koronavirus je testirano 172 uzoraka, od kojih je sedam bilo pozitivno; šest iz Đakova i jedan iz Osijeka. Novooboljeli su kontakti ranije oboljelih osoba.

Na području Osječko-baranjske županije sada je ukupno 230 osoba aktivno na koronavirus

PRIMORSKO-GORANSKA ŽUPANIJA

U Primorsko-goranskoj županiji od jučer su četiri novozaražene osobe. Tri su kontakti -obitelj od zaražene osobe na vjenčanju u Zagrebu, a za četvrtu osobu 
analiziraju se kontakti koji su svi u samoizolaciji. Novozaraženi imaju blage simptome. 

LIČKO-SENJSKA ŽUPANIJA

 U posljednja 24 sata u Ličko-senjskoj županiji jedna je novooboljela osoba i to s područja grada Otočca koja je bliski kontakt ranije oboljelih osoba. Ukupno je oboljelo 28 osoba od COVID-19 od čega je šest aktivnih slučaja, 21 osoba je izliječena te jedna osoba preminula. 

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA ŽUPANIJA

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je 10 novih pozitivnih osoba na COVID-19 ( 3 osobe iz Vinkovaca, 4 osobe iz Rokovaca, 3 osobe iz Vukovara).

Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 72, od kojih je 41 osoba izliječena. Trenutno je u županiji jedna osoba hospitalizirana zbog COVID-19 bolesti. 

U protekla 24 sata testirana je 51 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 2811. 

U samoizolaciji na području županije nalazi se 261 osoba. Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji su pozitivna dva zdravstvena radnika (2 medicinske sestre/tehničara). Zdravstvenih radnika u samoizolaciji je 40.

Više s weba

Pročitajte još

Image
lako je moguće!

Jeste li 'prehodali' koronu, a da niste ni znali? Ovi znakovi upućuju na to

Više s weba