odluka stožera

Prije posjeta bolnici: Na 'koronatest' će ići onkološki, pacijenti na dijalizi i oni slabijeg imuniteta

Image
Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Ranije najavljeno testiranje svih koji moraju u bolnice prema preporukama HZJZ-a na terenu je rezultiralo problemima

25.5.2020. u 9:48/ Hina

Pacijenti koji idu u bolnice na pretrage, preglede i zahvate neće biti testirani na COVID-19, izuzev pojedinih skupina, piše u ponedjeljak Večernji list.

Tako će na “koronatest” prije bolnice imunokompromitirani, hematoonkološki i onkološki pacijenti, novi pacijenti na dijalizi te oni koji su na dijalizi s komplikacijama, navodi dnevnik.

Image
u suradnji s HZJZ-om

Maske za lice morat će imati preciznu deklaraciju: Evo što je Državni inspektorat predložio

Image
u suradnji s HZJZ-om

Maske za lice morat će imati preciznu deklaraciju: Evo što je Državni inspektorat predložio

Kako je naveo Krizni stožer Ministarstva zdravstva, te kategorije pacijenata prije bolničkog liječenja treba uputiti na testiranje na COVID-19.

U odluci Stožera stoji i da liječnici primarne zdravstvene zaštite na to testiranje šalju i pacijente koji su bili u kontaktu s oboljelim od novog koronavirusa, koji su doputovali iz zemalja u kojima traje epidemija i imaju respiratorne smetnje te one koji imaju iste te smetnje i temperaturu te su potencijalno sumnjivi na infekciju spomenutim virusom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije najavljeno testiranje svih koji moraju u bolnice prema preporukama HZJZ-a na terenu je rezultiralo problemima jer su s jedne strane od pacijenata iz bolnica zahtijevani nalazi testa, dok s druge strane njihovi obiteljski liječnici nisu imali jasnu uputu koga mogu poslati na testiranje na račun HZZO-a.

Više s weba

Pročitajte još

Image
JEDAN OD PET KANDIDATA

Britanska ekipa znanstvenika proizvodi milijun cjepiva protiv koronavirusa: 'Ovo je riskantno'

Više s weba