SNALAZE SE KAKO MOGU

Prijeti li nestašica ribe uoči Uskrsa? 'Trudimo se u ovo krizno vrijeme, ali imamo problema s prodajom'

7.4.2020. u 16:40/ Dragana Eterović

Otkad su ribarnice zatvorile vrata, nisu se svi kupci snašli niti su došli do svježe ribe

Bliži se Veliki petak pa će mnogi pokušati doći do svježe ribe. Međutim, većina ribara privezala je brodove jer ribu nakon zatvaranja ribarnica i restorana, ali i prekida izvoza, ne mogu prodati.

Riba se dostavlja od vrata do vrata jer su se ribari oglasili na društvenim mrežama. Kupci po nju stižu čak i pod prozor. No, u virtualnom svijetu snašao se tek manji dio ribara.

"Nekako preko narudžbe u dogovoru s ribarom može se doći do neke količine ribe. Nemojte se nadati velikoj količini. Nemojte se nadati da ćete previše birati, ali ono što kažete, bit će friška. Bit će nešto ribe za Uskrs", kaže Antonio Šunjić, predsjednik Ceha ribara Split.

Rijetke su ribarice uopće na pučini, a i tada riba teško stiže do kupaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trudimo se uloviti ribu u ovo krizno vrijeme, pogotovo u ovom Velikom tjednu. Imamo problema s prodajom ribe. Firma je s otoka Hvara tako da se baziramo na otok Hvar. Pa trajektom u Split gdje se ta riba prodaje na vrata po narudžbi", govori IvanLučić, zapovjednik ribarice "Svetac".

Veliki koćari uglavnom su privezali brodove jer riba ne može u izvoz, ali ni u restorane...

Upravo se čita

Image
Promocija plus za RTL

EKSKLUZIVNO CRO Demoskop: HDZ-u naštetila afera, ali Plenkoviću popularnost raste. Milanoviću pada rejting

"Najizraženiji je lov škampa i oslića, to je pretežno riba koju bi uzimali restorani i pripremali se za sezonu. Kako je dosta restorana zatvoreno, upitno je hoće li biti prodaje toga", rekao je vlasnik koćarica Marin Ivić.

Plivarice su već u lovostaju, a on kreće i za koćarice od 15. travnja do 16 svibnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tko želi, može raditi, tko ne želi, ne mora.  Ali oni koji ostaju moraju se dobro potruditi za plasman ribe, ne rade ni ribarnice ni tržnice i teško, teško je doći do krajnjeg kupca", objašnjava Šunjić.

Otkad su ribarnice zatvorile vrata, nisu se ni svi kupci snašli ni došli do svježe ribe. Zato, su ribari tražili od Grada Splita mjesto na kojem bi se direktno s brodova mogla prodavati riba, ali odgovor još nisu dobili...

Više s weba

Pročitajte još

Image
Nove upute

Zbog koronavirusa u bolnice se uvode posebna pravila za onkološke i druge pacijente

Više s weba