nepredvidiva bolest

Prva smrt u Areni: 'Umrla je jedna osoba, a dan kasnije hitno smo intubirali drugu'

Image
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

U utorak je zbog naglog pogoršanja kliničke slike, druga osoba hitno intubirana i vraćena u KB Dubravu

3.12.2020. u 13:02/ Vijesti.hr

U Areni Zagreb u ponedjeljak je zabilježen prvi smrtni slučaj covid pozitivne osobe, a u utorak je zbog naglog pogoršanja kliničke slike, jedna je osoba hitno intubirana i vraćena u KB Dubravu. Ove informacije za Jutarnji je potvrdio koordinator za Arenu, prof. Davor Vagić iz KBC-a Sestre milosrdnice.

"Riječ je o osobi koja je bila u terminalnoj fazi svoje osnovne tumorske bolesti. Iz KBC-a Sestre milosrdnice prebačen je u Arenu zato što se rutinskim testom, koji se radi pacijentima koji ulaze u bolnicu, radi bris. On nije imao simptome covida, ali s obzirom na to da je bio pozitivan, umjesto na palijativu smješten je kod nas", kazao je Vagić.

Što se tiče drugog pacijenta, koji je intubiran, prof. Vagić pojašnjava da je riječ o osobi s drugim bolestima, koji je iz KB-a Dubrava preseljen u Arenu jer mu se stanje bilo popravilo.

Image
borba s koronavirusom

Arena od sutra spremna za prve pacijente: 'U roku od 24 sata možemo je aktivirati!'

Image
borba s koronavirusom

Arena od sutra spremna za prve pacijente: 'U roku od 24 sata možemo je aktivirati!'

"Arena je tercijarna ustanova i tu idu osobe koje su pred otpust, odnosno uskoro im neće trebati liječnička pomoć. No, ovo je nepredvidiva bolest i toga smo svjesni. Upravo zato u Areni imamo reanimacijski centar i sve što je potrebno za intubaciju i siguran prijevoz u bolnicu, što je u ovom slučaju i bilo", kazao je prof. Vagić i dodaje da ovakve situacije nisu neočekivane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Arenu je do sada primljeno više od 30 pacijenata, a njih pet ili šest otpušteno je kući.

Taj slučaj komentirao je i ministar Beroš  te ustvrdio da ne vjeruje da bi Infektivna ili KB Dubrava u Arenu poslale teško bolesnog pacijenta, te da je moguće da se pacijentu stanje pogoršalo tijekom boravka u Areni. 

Upravo se čita

Image
SAMO 3 IZ VEĆINA

Od 435 amandmana na državni proračun, 431 podnijela oporba

Više s weba

Pročitajte još

Image
mjeseci agonije

Koga pogađa 'dugi Covid' i što je to uopće?

Više s weba