borba s covidom-19

Ravnatelj Doma koji je novo žarište koronavirusa za RTL: 'Na rutinskom pregledu korisnica je bila pozitivna. ...

15.10.2020. u 18:57/ Nikolina Radić

U čitavoj teškoj situaciji, ocjenjuje ravnatelj, jedino dobro je to što su korisnici bez simptoma

Od ukupno 69 novooboljelih u Ličko-senjskoj županiji, njih čak 65 je iz jednog Doma za starije i nemoćne osobe u Gospiću - zaraženo je 59 korisnika i četvero djelatnika. Svi novozaraženi su odvojeni u posebno krilo doma i gotovo da nemaju nikakvu kliničku sliku.

Upozoravajuća slika

Testirani su i svi preostali korisnici i djelatnici, no njihov test je negativan. Župan Ličko-senjske županije rekao je da je situacija upozoravajuća, no ne i zabrinjavajuća. Za zarazu u domu za starije otkrilo se slučajno. 

''Prilikom rutinskog odlaska naše korisnice u Opću bolnicu Gospić dobili smo potvrdu da je korisnica pozitivna. To nam je bio signal za uzbunu. Krenuli smo u dogovoru s epidemiologom obaviti testiranje kompletno korisnika i djelatnika. Pokazalo se da je od 143 korisnka, pozitivno bilo njih 21'', objašnjava Ivan Bronzović, ravnatelj Doma za starije i nemoćne osobe.

Image
69 novooboljelih

Koronavirus hara Likom: U staračkom domu čak 65 pozitivnih!

Image
69 novooboljelih

Koronavirus hara Likom: U staračkom domu čak 65 pozitivnih!

Od 75 djelatnika doma, njih četvero je bilo pozitivno. Ravnatelj dodaje kako su u međuvremenu imali još tri pozitivna korisnika i četiri djelatnika. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Danas smo krenuli u ponovno kompletno testiranje. Dobili smo objašnjenje da to neće biti konačan rezultat i a se neće svi testovi pokazati pozitivni odmah tad. Pokazali su se problematični prvi kontakti, odnosno oni koji su bili s tad zaraženima u sobama. To je danas brojka od 59 štićenika. i 4 djelatnika'', rekao je Broznović.

U čitavoj teškoj situaciji, ocjenjuje ravnatelj, jedino dobro je to što su korisnici bez simptoma. 

Upravo se čita

Image
U Westinu

Milanović na skupu: 'Ozbiljno je ratno stanje, ozbiljnije nego ikada u našim životima'

''U bolnici su još od prvog kruga četiri korisnika, ali riječ je o temperaturu od oko 38,6 i pojačanom kašlju. Nema naznaka da bi itko bio životno ugrožen'', kazao je ravnatelj gospićkog doma za starije.

Dom je podijeljen u dva dijela. Dio doma je pretvoren u COVID odjel. Ravnatelj uvjerava da će se i dalje testirati u dogovoru s epidemiologom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Djelatnici rade 200 posto i ja im ovim putem zahvaljujem'', kazao je Bronzović. 

Više s weba

Pročitajte još

Image
imaju dobre brojke

Iz ove županije sutra ili prekosutra ide zahtjev Stožeru da im dozvoli otvaranje terasa kafića: 'Moramo biti oprezni'

Više s weba