Dino Kozlevac

Šef Istarskog stožera za RTL: 'Djeci je teško disati pod maskama. Razmotrit ćemo i otpuštanje još nekih mjera...

14.9.2020. u 19:12/ Vijesti.hr

Otkrio je i što je ključ dobre situacije

Istarski je stožer, ako sjećate, bio prvi u zatvaranju škola, a sada je među prvima u otvaranju. 

Bar kad su u pitanju maske u školama. Sa šefom istarskog stožera Dinom Kozlevcem u RTL-u Danas razgovarao je Boris Mišević.

"To je stil i način rada istarskog Stožera svih ovih šest mjeseci. Pomno pratimo i analiziramo situaciju zajedno s našim epidemiolozima i donosimo mjere. Jesu li mjere kojima nešto zaoštravamo, ograničavamo ili popuštamo. Ovo je jedna od mjera za koju smo procijenili obzirom na epidemiološku situaciju i na mogućnost koja je data da može Županijski stožer procijeniti, jer znamo, jer sam razgovarao s mnogim roditeljima, vidio sam, uvjerio sam se da je ta mjera po ovoj vrućini itekako problematična za djecu.

Teško je bilo disati u učionicama, kao što znate vani su temperature visoke, a kao što znate problematična je i upotreba klimatizacije. Epidemiolozi su dali potvrdu, epidemiološka situacija je na području ove županije takva i mi smo donijeli takvu mjeru i mi smo to danas napravili na način da nije obaveza nositi maske u učionicama za vrijeme nastave ni učenicima ni nastavnicima, ali u zajedničkim prostorima, hodnicima i prijevozu ona je i dalje obavezna", kazao je Kozlevac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
borba s virusom

Zbog dobre epidemiološke situacije dvije županije ukinule obvezu nošenja maski u školama

Image
borba s virusom

Zbog dobre epidemiološke situacije dvije županije ukinule obvezu nošenja maski u školama

Kazao je kako razmišljaju o popuštanju nekih mjera.

"Mi i dalje pratimo situaciju. Ovaj jedan dio povoljne situacije je iza nas, očekujem da će se povoljna situacija nastaviti i dalje ovisno o tome razmotrit ćemo moguće otpuštanje nekih mjera. Danas ne bih špekulirao još o tome, još je rano, ali u svakom slučaju pomno analiziramo sve mjere i sigurno ćemo, ako nam situacija omogućava, takve mjere i predložiti", rekao je.

Upravo se čita

Image
PRIŽELJKUJE GA U NAPADU

Karoglan: 'Livaja je dominantan u HNL-u i mislim da zaslužuje igrati protiv Brazila'

Otkrio je i što je ključ dobre situacije.

"Kad govorim da je situacija povoljna, to znači da nemamo novih žarišta, da ovo sve što imamo u samoizolaciji su ljudi iz postojećih izvora, virusa koji su bili proteklih dana tako da tu očekujem još uvijek 'kapanje pojedinih slučajeva' međutim uvjeren sam da ako ovako ostane da će situacija biti povoljna. Ono što bih htio reći je da građani kao što su i do sada bili odgovorni da nastave tako biti i dalje, da budemo što manje mobilni, da se ne krećemo pretjerano u druge krajeve i obrnuto i da sve fešte i evente skratimo na najmanju moguću mjeru, da to bude u krugu obitelji, to je ključ dobre situacije", zaključio je Kozlevac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
SMIRUJE SE

Stožer objavio nove podatke: novozaraženih je 6220, umrlo je njih 46, a u bolnicama se zbog korone liječi 2008 ljudi

Više s weba