INTIMA U DOBA KORONE

Dužnosnik otvoreno: 'Dobro je imati seksualne odnose, seks je zdrav. Mi podržavamo seks'

Image
Foto: Shutterstock

Osobe koje nisu u vezi ili nemaju stalne partnere također bez straha mogu imati seksualne odnose tijekom krize

21.4.2020. u 17:30/ Vijesti.hr

Direktor danske Uprave za zdravstvo Søren Brostrøm izjavio je da je dobro imati seksualne odnose tijekom pandemije koronavirusa te da to vrijedi i za one koji nisu u braku niti imaju stalnog partnera.

"Dobro je imati seksualne odnose, seks je zdrav. Mi podržavamoseks, ali prije svega siguran seks", rekao je Brostrøm.

Dodao je i da osobe koje nisu u vezi ili nemaju stalne partnere također mogu imati seksualne odnose tijekom koronakrize.

"Na našim web stranicama imamo praktične upute kako imati seksualne odnose tijekom pandemije ako niste u vezi", naglasio je danski zdravstveni stručnjak i time zapravo jasno dao do znanja da je upoznavanje potencijalnih seksualnih partnera moguće i u ovo vrijeme, no uz određena pravila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije jedini koji se bavio ovomtemom. Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) i zdravstvene institucije pojedinih zemalja imale su štošta za reći na temu seksa i koronavirusa. Zajednički zaključak jest da se koronavirus ne prenosi spolnim odnosom, ali se prenosi ljubljenjem.

"Seksualni odnos u vrijeme pandemije poželjan je samo ako je svaka strana dala svoj pristanak. I nikako se ne bi smjelo stupati u njega ako neka od osoba ima simptome koronavirusa", navelo je irsko Ministarstvo zdravstva još u ožujku.

Upravo se čita

Image
pratite na rtl-u

DANAS OD 19 SATI! Otkrivamo! Pacijenti u problemima - ostaju bez pomagala

Uz napomenu da i za vrijeme pandemije treba prakticiratisiguranseks, ali i da kontracepcija ne može spriječiti širenje virusa. Naglašava se još jednom da koronavirus najlakše prelazi s osobe na osobu tijekom ljubljenja.

Više s weba

Pročitajte još

Image
PODACI STOŽERA

Danas isti broj zaraženih kao i prošle subote: 579 pacijenata na bolničkom liječenju, 8 preminulih

Više s weba