bit će u posebnim ustanovama

Seul će testirati kućne ljubimce na koronavirus: Pozitivne životinje morat će u 14-dnevnu karantenu

Image
Foto: Shutterstock

Dosad se pokazalo da je u svijetu više životinjskih vrsta imalo pozitivan test na koronavirus

8.2.2021. u 12:59/ Hina

U Seulu je najavljeno testiranje kućnih ljubimaca na koronavirus, ako se kod njih uoče vrućica, kašalj i poteškoće s disanjem, a ranije testiranje njihovih vlasnika na virus pokazalo je pozitivan rezultat, priopćile su u ponedjeljak seulske gradske vlasti.

Voditeljica odjela za zdravstvo južnokorejske prijestolnice, Park Yoo-mi je najavila da će gradski timovi za prikupljanje uzoraka kućnih ljubimaca ići u posjet obiteljima koje su u karanteni zbog koronavirusa te će testirati njihove kućne ljubimce.

Image
ZARAŽENA TIGRICA

Životinje i korona: 'Kao što vi morate češće prati ruke, tako se češće moraju prati i šape'

Image
ZARAŽENA TIGRICA

Životinje i korona: 'Kao što vi morate češće prati ruke, tako se češće moraju prati i šape'

Ova je odluka uslijedila nekoliko tjedana nakon što su zdravstvene vlasti Južne Koreje izvijestile o prvome slučaju infekcije kućnog ljujbimca koronavirusom. Prvi potvrđeni slučaj covida-19 kod kućnog ljubimca u toj je zemlji evidentiran 21. siječnja, kada je testiranjem ustanovljena prisutnost virusa kod mačke.

Od danas će gradske vlasti Seula nuditi testiranja kućnih ljubimaca na koronavirus, rekla je novinarima Park Yoo-mi, dodavši da će se testovi ograničiti na životinje koje pokazuju simptome bolesti, a prethodno su bile u kontaktu sa svojim vlasnicima čiji su testovi bili pozitivni. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Životinje s pozitivnim rezultatom testa potom će morati u četrnaestodnevnu karantenu, no kada su posrijedi domaćinstva u kojima i vlasnici boluju od covida, njihovi će ljubimci biti poslani u posebne ustanove za životinje koje moraju biti u karanteni. 

Dosad se pokazalo da je u svijetu više životinjskih vrsta imalo pozitivan test na koronavirus, koji je dosad globalno usmrtio više od dva milijuna ljudi.

Upravo se čita

Image
liste HZZO-a

Udruge pacijenata: Zbog štednje Hrvatskoj prijeti nestašica lijekova, na udaru skupe terapije

Među njima su i dvije gorile u kalifornijskome zoološkom vrtu u San Diegu koje su prošli mjesec imale pozitivan test na virus, a vjeruje se da su ga dobile od čuvara koji nije imao simptome bolesti. 

Više s weba

Pročitajte još

Image
Nastava je online

Čak sedam razreda u samoizolaciji na karlovačkom području! Deset je učenika pozitivno na koronu

Više s weba