KRITIČNO U PRIJESTOLNICI

Španjolska prešla 400.000 zaraženih koronavirusom: Ograničit će kretanje stanovnika Madrida?

Image
Foto: AP Images

Po dnevnom izvješću ministarstva zdravstva, Španjolska ima 2060 novih slučajeva u 24 sata

24.8.2020. u 21:12/ Hina

Španjolska je u ponedjeljak prešla brojku od 400.000 slučajeva koronavirsua, objavile su vlasti, dodajući da stanje u Madridu traži hitno djelovanje i nove mjere sljedećih dana.

Po dnevnom izvješću ministarstva zdravstva, Španjolska ima 2060 novih slučajeva u 24 sata, odnosno 405.436 potvrđena slučajeva ukupno, a posebno se ističe povećanje broja zaraženih u Madridu gdje je tijekom proteklog tjedna zabilježeno više od 13.400 slučajeva.

Stanje u prijestolnici  moglo bi dovesti do novih drastičnih mjera, ističe ministarstvo, poput ograničenja kretanja stanovništva.

Image
negativne posljedice

Nije festival nego događaj: Snimke partijanja na Zrću obišle svijet, gradonačelnik Dabo ljutit: 'Mjere se nisu poštivale'

Image
negativne posljedice

Nije festival nego događaj: Snimke partijanja na Zrću obišle svijet, gradonačelnik Dabo ljutit: 'Mjere se nisu poštivale'

U Kataloniji zabrana okupljanja više od 10 ljudi

Osim toga, u Kataloniji su regionalne vlasti pojačale mjere protiv virusa i zabranile okupljanja više od deset osoba, što je mjera koja je već na snazi u Madridu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Katalonski lider Quim Torra rekao je da će sljedeća tri tjedna kada se tisuće radnika vraća na posao nakon odmora a djeca u škole, biti ključna u smanjivanju transmisije.

"Bez distrakcija, bez odstupanja i maksimalna koncentracija.. jer na ovaj ili onaj način ova zemlja se mora vratiti na posao i otvoriti škole", rekao je na press konferenciji u Barceloni.

Upravo se čita

Image
PROMOCIJA PLUS ZA RTL

EKSKLUZIVNO ISTRAŽIVANJE Hrvati velikom većinom protiv obuke Ukrajinaca u RH

Umrlo više od 28.000 ljudi

U pandemiji u Španjolskoj ukupno je umrlo 28.872 ljudi.

Protekli tjedan bio je najgori u smislu novih infekcija od ožujka, ali broj smrtnih slučajeva mnogo je niži. U posljednja 24 sata umrlo je troje ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred početak školske godine, udruge učitelja i roditelja bijesne su na vladu jer nema koherentan plan povratka u škole.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Nastava je online

Čak sedam razreda u samoizolaciji na karlovačkom području! Deset je učenika pozitivno na koronu

Više s weba