Korona ne jenjava

Stiže pomoć: U Psihijatrijskoj bolnici Lopača zaražena trećina bolesnika i trećina medicinskog osoblja

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Od srijede će u Lopaču biti poslano pet medicinskih sestara iz županijskih zdravstvenih ustanova te jedan medicinski tehničar iz riječke bolnice

15.12.2020. u 13:59/ Hina

U Psihijatrijskoj bolnici Lopača je koronavirusom zaražena trećina od ukupno 110 bolesnika te trećina medicinskog osoblja, pa će toj bolnici biti poslana kadrovska ispomoć, izvijestila je u utorak pročelnica za zdravstvo u Primorsko-goranskoj županiji Đulija Malatestinić.

Stiže pomoć

Na konferenciji za novinare rekla je da je jučer održan hitni sastanak koordinacije ravnatelja zdravstvenih ustanova u vezi s pogoršanom epidemiološkom situacijom u Psihijatrijskoj bolnici Lopača.

Prema dogovoru ravnatelja, od srijede će u Lopaču biti poslano pet medicinskih sestara iz županijskih zdravstvenih ustanova te jedan medicinski tehničar iz riječke bolnice.

Image
u bolnici u zadru

Od koronavirusa preminuo muškarac od 53 godine, nije imao drugih bolesti

Image
u bolnici u zadru

Od koronavirusa preminuo muškarac od 53 godine, nije imao drugih bolesti

Pročelnica Đulija Malatestinić zahvalila je svim ravnateljima i zdravstvenim djelatnicima na brzoj reakciji i osiguranju kadrovske ispomoći Psihijatrijskoj bolnici Lopača, podsjetivši da je osim horizontalne suradnje prisutna i vertikalna suradnja, pa su liječnici iz riječke bolnice poslani u ispomoć izrazito opterećenim bolnicama u Čakovcu i Varaždinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema podacima iz županijskog Stožera civilne zaštite, u Primorsko-goranskoj županiji u posljednja 24 sata potvrđena je zaraza koronavirusom kod 141 osobe, testirana je 1221 osoba, a umrlo je petero ljudi.

U riječkom Kliničkom bolničkom centru liječe se 144 osobe oboljele od covida-19, od kojih je na respiratoru 20 osoba.

Upravo se čita

Image
grč u želudcu

Pitali smo Petrinjce što ih muči, a onda ista pitanja postavili i ministrima

Više s weba

Pročitajte još

Image
Nakon samo 15 dana

Korona hara francuskim školama: Zatvoreno je više od 80 ustanova, zaraza se probila i na sveučilišta

Više s weba