bez suglasnosti

Stožer Zagrebačke županije: 'Odgodite sve skupove u Županiji, bez obzira na veličinu!'

Image
Foto: Shutterstock

Stanovnike Zagrebačke županije pozivaju da se ne odazivaju na skupove

12.3.2020. u 11:30/ Vijesti.hr

Stožer civilne Zaštite Zagrebačke županije donio je zaključak kako preporuča odgađanja svih skupova i organiziranih okupljanja bez obzira na veličinu na području Zagrebačke županije.

Iz Županijskog stožera apeliraju na organizatore da se radi prevencije širenja koronavirusa drže preporuka stožera i odgode sva događanja, a stanovnike Zagrebačke županije pozivaju da se ne odazivaju na skupove.

Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije prestaje izdavati suglasnosti za održavanje javnih okupljanje na području Zagrebačke županije.

Sve o koronavirusu čitajte OVDJE. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napominju da Grad Zagreb nije dio Zagrebačke županije (za događanja na području Zagreba nadležan je Stožer civilne zaštite Grada Zagreba).

Gradovi Zagrebačke županije su: Dugo Selo, Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Samobor, Sveta Nedelja, Sveti Ivan Zelina, Velika Gorica, Vrbovec, Zaprešić.

Upravo se čita

Image
ODLIČNO SURAĐUJU

Jedan od najvećih o Đokoviću i Ivaniševiću: 'Zemlje su im bile u ratu, pogledajte ih'

"Ukoliko organizatori unatoč preporuci Županijskog stožera ipak odluče održati javno okupljanje, dužni su provesti sve najviše higijenske standarde propisane od strane Stožera civilne zaštite RH i nadležnih institucija te preuzimaju punu odgovornost za sigurnost svih sudionika i posjetitelja javnog okupljanja", napominju iz Županijskog stožera i podsjećaju da su organoizatori dužni:

Osigurati punktove s dezinfekcijskim sredstvima

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dati jasnu uputu sudionicima da se suzdrže od uobičajenog neverbalnog komuniciranja koje uključuje rukovanje i izbjegavaju bliži socijalni kontakt

Dati jasnu uputu sudionicima ako imaju respiratornu bolest i/ili povišenu temperaturu (veću od 37.5 °C) da ne dolaze na manifestacije.

Više s weba

Pročitajte još

Image
novi podaci

Stižu podaci po županijama: 13 novozaraženih u Osječko-baranjskoj županiji, troje umrlo

Više s weba