netko koristi situaciju

Strenja i Varga ogorčeni, tvrde da cijene zaštitnih maski rastu i do 600 puta: 'Sramite se!'

Image
Foto: Shutterstock

'Iz nekoliko mjesta iz Hrvatskoj danas su mi poslali informacije da obična kutija maski od 50 komada, onih najjeftinijih, koje su bile 50 lipa, sada stoji 480 kuna plus PDV'

19.3.2020. u 15:11/ Hina

Saborski zastupnici upozorili su u četvrtak da zbog epidemije koronavirusa i velike potražnje za njima drastično rastu cijene zaštitnih maski.

Siniša Varga (SRiS) istaknuo je da su, po informacijama s terena, cijene maski „narasle po 600 puta, trenutno se cijena vrti oko 6.500 kuna za kutiju maski“, rekao je u Hrvatskom saboru.

„Iz nekoliko mjesta iz Hrvatskoj danas su mi poslali informacije da obična kutija maski od 50 komada, onih najjeftinijih, koje su bile 50 lipa, sada stoji 480 kuna plus PDV“, navela je Ines Strenja (Most) i onima koji tako rade poručila „Sramite se“!

„Ovo je vrijeme prijezira prema sebičnosti, laži, oholosti, pohlepi“, naglasila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Varga upozorava da da nitko ne kontrolira cijene sanitetskog materijala i lijekova, da su zbog tih propusta, liječnici obiteljske medicine „počeli biti pozitivni na koronavirus“, zbog čega značajan broj građana ostaje bez obiteljskog liječnika, da su izloženi i stomatolozi.

Vladu i koalicijske partnere je pozvao da razmisle o suspenziji određenih dijelova Zakona o javnoj nabavi, jer se velik dio sanitetskog materijala uvoza. Moramo dati podršku domaćim proizvođačima, rekao je Varga.

Upravo se čita

Image
EKSKLUZIVNO ZA DANAS.HR

Sammir otkrio za koga će navijati u ogledu Hrvatske i Brazila: 'Svjesni su svoje kvalitete'

Više s weba

Pročitajte još

Image
NAČELNIK ZA RTL

'Murter i Betina su sada najsigurnija mjesta na Jadranu i tako ćemo ih brendirati'

Više s weba