OGLAS

tri nova članka Zakona

Stupaju na snagu već od petka: Spremaju se kazne i za sve na tulumima s više od deset ljudi?

Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Iako su iz Stožera više puta naglašavali da ne mogu ulaziti u tuđe domove i kažnjavati ljude, izgleda da su našli rješenje

30.11.2020. u 8:19/ Vijesti.hr

U pripremi su tri nova članka Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, kojima će se regulirati kažnjavanje građana koji se ne pridržavaju odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite i već od petka bi mogle biti u primjeni. Jedan članak odnosi se na nenošenje maski, drugi članak na javna okupljanja, a treći na privatne zabave.

Image
PACIJENTI STALNO UMIRU

RTL na intenzivnoj njezi KB Dubrava: 'Žao vam je nekoga koga ćete uspavati i staviti na respirator...'

Image
PACIJENTI STALNO UMIRU

RTL na intenzivnoj njezi KB Dubrava: 'Žao vam je nekoga koga ćete uspavati i staviti na respirator...'

Kako piše Jutarnji list, treći člankom se otvara mogućnost kažnjavanja ljudi u njihovim domovima. Iako su iz Stožera više puta naglašavali da ne mogu ulaziti u tuđe domove i kažnjavati ljude, izgleda da su našli rješenje, jer su upravo privatne zabave detektirane kao velika žarišta.


Naime, građani su i dosad imali pravo pozvati policiju ako im smeta buka i ako se susjedi ne pridržavaju kućnog reda. To spada u sferu kršenja javnog reda i mira, a sada bi osim problema koji u toj situaciji ima vlasnik stana, odnosno osoba koja je organizirala zabavu, problem mogli imati svi sudionici. 

Dakle, ako policija utvrdi da je više od 10 osoba na zabavi, svi bi mogli dobiti kaznu koja se odnosi na Odluke o ograničavanju okupljanja. Naravno, podliježu i mogućnosti kazne ako nemaju maske. Što se tiče kazni koje se tiču javnih okupljanja, više neće biti odgovaran samo organizator, nego i sami sudionici ako se okupe u većem broju od dopuštenog, u ovom slučaju 25, javlja Jutarnji.


U klinču
Dosje Jarak
Ljubav je na selu
Vrijeme je za seks
SPRZŽ2023
default_cta
Viola boje mora
Love island Australija
America's got talent
Superstar finale
Igra moje sudbine
default_cta
Život na vagi
American idol
VOYO KIDS
LJNS AU

Više s weba

Pročitajte još

Image
PODACI STOŽERA

Danas isti broj zaraženih kao i prošle subote: 579 pacijenata na bolničkom liječenju, 8 preminulih


Više s weba