krizno stanje

Tragičan vikend u Španjolskoj: U nedjelju preminulo novih 838 osoba od koronavirusa

Image
Foto: AP Images

Medicinske sestre i liječnici, kojima nedostaje zaštitne opreme, izliječili su 14.709 pacijenata

29.3.2020. u 12:48/ Hina

U Španjolskoj je u nedjelju preminulo novih 838 osoba od koronavirusa čime je njihov broj porastao na 6.528, u trenutku kada vlada kreće u obustavu svih gospodarskih aktivnosti u zemlji osim nužnih.

Najtragičniji vikend

Španjolska je nakon Italije druga zemlja po broju preminulih i četvrta po broju zaraženih u svijetu. Ovo je najtragičniji vikend od izbijanja koronavirusa jer su i u subotu, u samo jednom danu, već preminule 832 osobe.

U nedjelju je broj novooboljelih porastao za 6.549 na ukupno 78.797 osoba. Diljem Španjolske otvaraju se improvizirane bolnice, poput najveće na madridskom velesajmu ili u predgrađu Leganés gdje je prenamijenjena košarkaška dvorana. Medicinske sestre i liječnici, kojima nedostaje zaštitne opreme, izliječili su 14.709 pacijenata.

U nedjelju će biti održan izvanredni sastanak vlade na kojem će biti potvrđena dodatna mjera u pokušaju suzbijanja širenja koronavirusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obustavljene gospodarske aktivnosti

Od ponedjeljka će na dva tjedna biti obustavljene sve gospodarske aktivnosti osim onih nužnih, poput zdravstva, proizvodnje hrane, trgovina s hranom, medija, distribucije struje i plina.

Još od 14. ožujka stanovnici smiju izlaziti samo kako bi otišli na posao, u trgovinu s hranom, ljekarnu, bolnicu, kiosk, banku, benzinsku postaju ili prošetati psa. Sada neće smjeti niti na posao, osim ako nije okvalificiran nužnim u dokumentu koji će biti objavljen tijekom dana i stupiti na snagu u ponoć.

Upravo se čita

Image
MUP i META

NENO Alarm pokrenut u Hrvatskoj: Korisnici Facebooka i Instagrama vidjet će koje je dijete nestalo

Premijer Pedro Sánchez u subotu je s konferencije za medije pozvao Njemačku, Nizozemsku i ostale zemlje EU-a koje se protive izdavanju zajedničke obveznice, kojom bi se prikupio novac za zdravstvo i nadoknadu gospodarske štete.

Više s weba

Pročitajte još

Image
PODACI STOŽERA

U posljednja 24 sata zabilježeno je 568 novih slučajeva zaraze koronom, ponovno veliki broj preminulih

Više s weba