Svakih 18 minuta

Tramvaji ponovno u Osijeku: 'Putnike molimo da dezinficiraju ruke na ulasku u vozilo'

27.4.2020. u 19:50/ Tin Kovačić

Unatoč novima pravilima, mnogima je vožnja javnim prijevozom dio svakodnevice

Ublažavanje mjera s nestrpljenjem su dočekali i Slavonci koji se koriste javnim prijevozom. Od ponedjeljka autobusi i tramvaji ponovno voze. Ipak raspored je još uvijek prorjeđen, a postoje i pravila. Svakih 18 minuta na stanicu stiže tramvaj. Mnogima je vožnja javnim prijevozom dio svakodnevice.

Dezinfekcija pri ulasku

"Dosta je nedostajala (vožnja). Pogotovo u ovom periodu. Najviše zato što idem na posao tramvajem. To mi je najveći razlog bio", komentirao je Mario iz Osijeka.

Takozvane butre ili mjesečne karte za autobus i tramvaj ponovno se pune. No vožnja je moguća samo uz pridržavanje kriznih pravila Nacionalnog stožera.

 "Prijava se obavlja ulaskom na prednja vrata. U tu svrhu smo ugradili, poštujući mjere Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, dozatore s dezinfekcijskim sredstvom. Putnike molimo da dezinficiraju ruke nakon ulaska u vozilo'', izjavio je direktor GPP Osijek Mario Šapina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maske i rukavice su poželjne, a umirovljenicima se savjetuje da ipak još izbjegavaju vožnju.

"Putnike molimo da se pridržavaju i ostalih pravila za korištenje javnog gradskog prijevoza. Tu se ponajprije misli na držanje međusobnog razmaka od jedan metar", dodao je Šapina.

Upravo se čita

Image
DRŽI GA NA OKU

Svjetski boksački prvak poslao ozbiljnu prijetnju Messiju: 'Moli Boga da te ne nađem'

Vozači ne prodaju karte

Na taj će razmak upozoravati i kondukteri koji će također, na svakom okretištu provjetravati i dezinficirati autobuse i tramvaje. Vozači neće prodavati karte. Oni su tijekom vožnje najduže izloženi mogućim kontaktima.

"Zaštitna maska preko lica, nosa i usta. Zaštitne rukavice. I zatvaranje vrata kabine ", opisao je vozač tramvaja Dejan Tolorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brend grada na Dravi ponovno je na tračnicama. Za mnoge i puno više nego vožnja od točke A do točke B.

"Upoznala sam se u tramvaju s dečkom s kojim sam sad u vezi. Pa je meni to onda romantika'', kazala je Osječanka Andrea.

Hrvatske željeznice pokrenut će vlakove 11. svibnja, a do tada se vozimo automobilom, autobusom i tramvajem.

Više s weba

Pročitajte još

Image
borba s koronom

Čak 308 više nego dan ranije: U Zagrebu 678 novih slučajeva koronavirusa

Više s weba