mali teo svašta je proživio

Trudnica zaražena koronom ispričala kako je izgledao porod: 'Teo i ja smo super, već smo stigli kući'

1.7.2020. u 20:06/ Ružica Đukić

Dijete je negativno na koronavirus, a porod je prošao bez komplikacija

Na svijet je stigla prva hrvatska beba koju je rodila majka zaražena koronavirusom. Maleni Teo rođen je jučer u zagrebačkoj bolnici Sveti Duh i nije pozitivan na COVID-19.

Već je s majkom otpušten iz bolnice među članove svoje obitelji koji su svi pozitivni na koronavirus.

Iako je star tek dan, Teo je u maminom trbuhu proživio svašta. Prvo veliki zagrebački potres, a onda i koronavirus. Ovaj Božji dar, što je značenje njegova imena, baš zbog svega je odlučio biti negativan. Negativan na COVID-19.

Image
testirati više?

Masovno testiranje otkrilo: Više od 40 posto širitelja koronavirusa nije imalo simptome

Image
testirati više?

Masovno testiranje otkrilo: Više od 40 posto širitelja koronavirusa nije imalo simptome

"Dobro smo, evo super i ja i beba. Stigli doma i sve je u najboljem redu", rekla je Melita, Covid pozitivna rodilja. Melita je rodila prirodnim putem. Trudnoća i porod. Sve je prošlo bez ijednog problema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Ružica Dukić/RTL
Image
Ružica Dukić/RTL

"Ja sam vam jučer navečer u 11 pukao je vodenjak. Ja sam se najavila odmah u rodilište kako smo se i dogovorili da bi me mogli čekati izolirani svi, da ne bi ne daj Bože netko od mene nešto dobio. I ja sam vam došla u četiri ujutro u rodilište gdje su me stvarno dočekali svi izolirani, u odijelima kako treba biti, sa vizirima. Vidite im eventualno malo šarenice i to je sve", izjavila je Melita.

"Pa mogu reći da je sve prošlo i rutinski i ne rutinski. Rutinski što se tiče samog porodničkog dijela. Trudnica je bila trećerotka. Sam porođaj je prošao potpuno, potpuno uredno. Dijete zdravo, trudnica dobro. Bila je opservaciji 24 sata i danas je otpuštena kući", kazao je Berivoj Mišković, predstojnik Klinike za ginekologiju i porodništvo KB Sv. Duh.

Upravo se čita

Image
liste HZZO-a

Udruge pacijenata: Zbog štednje Hrvatskoj prijeti nestašica lijekova, na udaru skupe terapije

"Imali smo puno sreće u stvari jer imamo novu, posve novu rađaonu. Staru još nismo rasformirali tako da smo mogli u cijelosti izolirati trudnicu, dijete, sve osoblje koje je u tome sudjelovalo. Ona je dobila detaljne upute. Gospođa je bila izuzetno motivirana da sve dobro prođe, da zaštiti i ona nas. To je njoj, rekla bih, bila jako velika briga", poručila je Višnja Nesek Adam, voditeljica kriznog stožera KB Sv. Duh.

A Melita pak kaže da liječnicima za svu pažnju i brigu zahvalna za cijeli život.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izgubile su sigurno jedno deset kila sa mnom, od vrućine u tom odijelu. Mene su naravno isto obukli, ne naravno komplet u odijelu jer ne bih mogla roditi, normalno", rekla je.

Zato je u komplet opremi danas otpuštena, a kad ju je sinčić koji je čekao kući da upozna brata vidio pitao je: "Mama, jesi ti doktorica". 

Uostalom, danima je, kaže, hodala s toplomjerom po kući, u strahu svako malo mjereći temperaturu djeci nakon saznanja da je cijela obitelj pozitivna na COVID-19. U nedjelju će biti 14 dana od prvog pozitivnog testa te se nadaju drugačijem rezultatu kako bi konačno mogli pošteno izljubiti najmlađeg člana svoje obitelji. 

Više s weba

Pročitajte još

Image
NAPOKON OLAKŠANJE

Lijek koji pomaže protiv koronavirusa uskoro na europskom tržištu: Krenula je utrka sa SAD-om

Više s weba