HVALEVRIJEDAN PROJEKT

U 5 minuta u samoizolaciji možete zaraditi 1500 eura: 'Što je bolje od toga da budete kreativni?'

20.4.2020. u 21:45/ Nataša Vidaković

Prva nagrada je nagrada našeg internacionalnog žirija u vrijednosti od 1500 eura, rekao je Bućin

Samoizolacija je za mnoge izazov, a zašto to vrijeme ne bismo iskoristili za otkrivanje nekih novih talenata? Upravo to se pitala nekolicina filmskih entuzijasta i profesionalaca te odlučila pokrenuti prvi međunarodni pandemijsko-samoizolacijski festival kratkih filmova.

"Sve je krenulo od moje želje da snimim kratak film u samoizolaciji. Ta želja je vremenom prerasla u ideju da se motiviraju i drugi ljubitelji filma", rekao je DejanBućin, glumac i direktor Corona Short Film Festivala.

Filmovi se mogu prijaviti na službenoj stranici festivala do 25. travnja. Važno da traju do pet minuta, da su snimljeni u samoizolaciji i da dosad nisu bili prikazani.

"Prva nagrada je nagrada našeg internacionalnog žirija u vrijednosti od 1500 eura, o kojoj će odlučivati naš renomirani žiri, među čijim članovima su i svjetski poznata imena kao što je TomWlaschiha, glumac iz serije Igra prijestolja", navodi Bućin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadovezao se na te riječi i Wlaschiha.

"Nitko od nas ne voli trenutačnu situaciju u kojoj se nalazimo, ali što je bolje od toga da budete kreativni? Sve što vam je potrebno su dobra kratkapriča i kamera te osnove snimanja. Veselim se pogledati vaše priče iz svih dijelova svijeta."

Upravo se čita

Image
DESETAK NESTALIH

U Italiji proglašeno izvanredno stanje zbog klizišta na Ischiji: Traga se za nestalima

A u Seulu su tako organizirali i gledanje filmova na otvorenom u Drive-in kinu.

U normalnim uvjetima kod zagrebačke Kockice bi se nalazilo veliko filmsko platno, jer na poligon stane stotinjak automobila u kojima bi gledatelji pratili filmove. Nažalost, nakon sedam godina DriveINkinoZagreb morat će ipak pričekati neka bolja vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemamo zaštitara... Mi smo tu kao studenti i ne možemo nikome zabraniti izlazak iz automobila", objasnila je Ivana Bradić, voditeljica projekta DriveINkino Zagreb.

Nadaju se da će publika uskoro moći ponovno uživati u svjetlu filmskog projektora na otvorenom.

Više s weba

Pročitajte još

Image
5458 testiranih

U posljednja 24 sata: U Hrvatskoj je 260 novozaraženih i devetero preminulih od Covida-19

Više s weba