borba protiv koronavirusa

U Rijeci 22 hospitaliziraniih zbog koronavirusa, troje u težem stanju: Među zaraženima i bolnički patolog

Image

Koronavirus testovi

Foto: AP Images

'Uza sve mjere zaštite, Klinički zavod za patologiju i citologiju sutra će nastaviti s radom u ograničenom opsegu'

22.3.2020. u 22:36/ Hina

Iz riječkog Kliničkog bolničkog centra u nedjelju su izvijestili da je novim koronavirusom zaražen liječnik Kliničkog zavoda za patologiju i citologiju, da su uspješno provedene mjere ograničenja zaraze te da će taj klinički zavod sutra nastaviti s radom, ali u ograničenom opsegu.

Razvoj situacije oko koronavirusa pratite OVDJE. 

"S obzirom na jučerašnju dokazanu infekciju virusom COVID-19 jednog liječnika Kliničkog zavoda za patologiju i citologiju, u KBC-u Rijeka su uspješno obavljene sve protumjere širenja zaraze. Svi djelatnici Zavoda su testirani na infekciju i negativni su. Uza sve mjere zaštite, Klinički zavod za patologiju i citologiju sutra će nastaviti s radom u ograničenom opsegu."

Iz riječkog KBC-a su istaknuli da slijedom pogoršanja epidemiološke situacije po pitanju infekcije virusom COVID-19 na razini države, ta bolnica od ponedjeljka poduzima daljnje interne mjere za operativnost i stabilno funkcioniranje zdravstvene njege.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz riječke bolnice još navode da su 22. ožujka u bolnici hospitalizirana 22 pacijenta pozitivna na koronavirus, od kojih troje starijih osoba ima težu kliničku sliku, no, za sada su bez potrebe za respiratorom.

Iz županijskog Stožera za civilnu zaštitu ranije u nedjelju su izvijestili da je u Primorsko-goranskoj županiji novim koronavirusom zaraženo još šestero ljudi te da je u toj županiji ukupno 24-ero zaraženih.

Upravo se čita

Image
opet incident

VIDEO Sramotno ponašanje srpskih navijača. U Beču skandirali: 'Ubij, zakolji...'

Dan prije, u subotu, utvrđeno je da je u Primorsko-goranskoj županiji još šest osoba zaraženo novim koronavirusom, od kojih jedna ima prebivalište izvan županije. Do subote je, pak, na području županije na novi koronavirus bilo pozitivno ukupno 14 pacijenata. Od njih je jedan pacijent izliječen, jedan je otišao na liječenje u Sisak, veći dio je smješten riječku bolnicu, a dio bolesnika je izoliran u kućnim uvjetima.

Više s weba

Pročitajte još

Image
EPIDEMIOLOŠKA SLIKA

U Hrvatskoj aktivno 1655 COVID slučajeva. Stožer objavio najnovije podatke, nema preminulih

Više s weba