Najnoviji podaci

U Splitu 17 novooboljelih: Zaraženo još sedam korisnika i dvoje djelatnika u domu za starije

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Među novooboljelima dvije osobe su zdravstveni djelatnici Doma za starije osobe

11.4.2020. u 12:37/ Vijesti.hr

Stigli su novi podaci o broju zaraženih u Splitsko-dalmatinskoj županiji od njihovog Stožera. Priopćili su kako je još 17 osoba pozitivno na koronavirus. Sedam novooboljelih su korisnici Doma za starije i nemoćne!

"Na području Splitsko dalmatinske županije još je 17 osoba pozitivno na koronavirus i to iz Solina 2, Muća 2, Sinja 3, Makarske 2 i Splita 8. Od ukupno 17 novooboljelih osoba 7 osoba je iz Doma za starije i nemoćne osobe Split, smještajne jedinice u Vukovarskoj ulici. 

U KBC Split ukupno je zaprimljeno 54 korisnika doma za starije i nemoćne osobe. Jedna osoba je preminula, te se trenutno u KBC-u Split nalazi 53 korisnika doma za starije i nemoćne osobe. 

Nakon provedenog testiranja 51 korisnika doma na koronavirus, utvrđeno je kako je još 7 korisnika doma koji se nalaze na bolničkom liječenju pozitivno na koronavirus, te je ukupno 47 korisnika doma pozitivno na COVID-19. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Većina bolesnika U KBC Split ima blaže i umjerene simptome, dok jedna osoba ima teže simptome bolesti. Riječ je o osobama starije životne dobi i sa kroničnim bolestima te su kao takvi u ovoj situaciji osjetljiviji i ugroženiji na ovu akutnu infekciju i zbog toga se s njima postupa sa osobitim oprezom u odnosu na osobe bez kroničnih bolesti.

Među novooboljelima dvije osobe su zdravstveni djelatnici Doma za starije osobe. 103 zdravstvena djelatnika nalaze se u samoizolaciji. 78 osoba je hospitalizirano.

Upravo se čita

Image
Promocija plus za RTL

EKSKLUZIVNO CRO Demoskop: HDZ-u naštetila afera, ali Plenkoviću popularnost raste. Milanoviću pada rejting

Devet osoba nalazi se na respiratoru i to 6 iz Splitsko dalmatinske županije, 1 iz Dubrovačko neretvanske županije i 2 iz Šibensko kninske županije. Pacijent iz Zadarske županije koji je do sada bio na respiratoru, odvojen je sa respiratora i vraćen u Zadar jer njegovo zdravstveno stanje više ne zahtjeva respiratorski tretman.
U karanteni hotela Zagreb trenutno su 22 osobe od čega 7 stranih državljana.

Ukupno je 313 osoba zaraženo koronavirusom u Splitsko-dalmatinskoj županiji", priopćili su iz Stožera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
Uskoro u bolnicama

U Hrvatsku je stiglo 1800 doza novog lijeka protiv COVID-a: Jedna doza košta više od 15 tisuća kuna

Više s weba