Kronični bolesnici

U Splitu od koronavirusa preminulo dvoje korisnika domova za starije, 11 zaraženih iz doma u Dicmu!

Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

U Splitsko-dalmatinskoj županije zabilježeno je i 25 novih slučajeva zaraze

23.4.2020. u 12:21/ Vijesti.hr

Tijekom jučerašnjeg dana, prema izvješću KBC-a Split preminule su dvije osobe starije životne dobi koje su uz nekoliko kroničnih bolesti bile pozitivne i na Covid-19.

Muška osoba rođena 1934. godine bila je korisnik doma za starije i nemoćne osobe u Splitu, smještajne jedinice u Vukovarskoj. Druga preminula osoba bila je korisnica doma za starije i nemoćne osobe u Makarskoj, rođena 1926.godine.

Prema izvješću NZJZ-a Splitsko dalmatinske županije od ukupno 270 obrađenih testova još je 25 osoba zaraženo koronavirusom i to iz Splita 5 (od toga 1 korisnik doma za starije i nemoćne u Vukovarskoj ),  Makarske 7 (od toga 5  korisnika  doma za starije i nemoćne osobe Makarska ), Dicma 11 ( svi korisnici privatnog doma za starije i nemoćne osobe koji su bili asimptomatični ali su uzimanjem uzorka potvrđeni kao pozitivni na COVID infekciju ), Trogira 1 i Otoka 1.

Među novooboljelim osobama jedna je zdravstvena djelatnica i to medicinska sestra  KBC-a Split koja od 6. travnja nije u kontaktu s pacijentima i osobljem bolnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među novooboljelim osobama pet osoba je iz samoizolacije.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Mogu zaraziti bilo kog

Što su zapravo virusi? Podsjetnik su da ne opstaju najveći i najjači, a sami stvaraju i svoje viruse

Više s weba