koronavirus

U Vojvodini ponovno raste broj zaraženih: 'Epidemiološka situacija je nestabilna, ali je pod kontrolom'

Image
Foto: AP Images

Novi Sad je trenutačno najugroženiji grad u Vojvodini

4.7.2020. u 13:32/ Hina

Koronavirus proširio se među dužnosnicima i zaposlenicima vlade i skupštine Vojvodine, javljaju novosadski mediji, navodeći kako su među zaraženima dva pokrajinska tajnika.

Pozitivni slučajevi u skupštini

U pokrajinskoj vladi priopćili su da ima zaraženih dužnosnika no kako, prenosi N1, nisu željeli priopćiti njihova imena, dodajući da su svi njihovi kontakti u obveznoj samoizolaciji. 

Pozitivnih na koronavirus ima i u skupštini Vojvodine, potvrdio je predsjednik Istvan Pasztor

"U odnosu na dvoje zaposlenih u skupštini Autonomne pokrajine (AP) Vojvodine koji su pozitivno testirani na koronavirus, kao i njihove kontakte, poduzete su sve obvezne epidemiološke, zdravstvene i zakonske mjere za postupanje u takvim situacijama“, naveo je i priopćenju Pasztor, i dodao da rad u toj instituciji nije prekinut. 

Prema epidemiološkim podacima, Novi Sad je trenutačno najugroženiji grad u Vojvodini, jer svakog dana ima 20 do 30 novooboljelih od covida-19.

Image
VIRUS I DALJE HARA

Koronavirus potvrđen predsjednici Skupštine Srbije i ministru obrane Aleksandru Vulinu

Image
VIRUS I DALJE HARA

Koronavirus potvrđen predsjednici Skupštine Srbije i ministru obrane Aleksandru Vulinu

Mlađe osobe

Radi se uglavnom o mlađim osobama s lakšom kliničkom slikom ili koji uopće nemaju simptome, prenose mediji. 

„Epidemiološka situacija u Novom Sadu je nestabilna, ali je pod kontrolom u smislu praćenja i adekvatnog pružanja zdravstvene pomoći i njege svima kojima je potrebna“, izjavio je za Radio televiziju Vojvodine (RTV) gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasio je da „u ovom trenutku nema potrebe za proglašavanjem izvanrednoga stanja u Novom Sadu što ne znači da će tako ostati u narednih 7 do 10 dana“. 

U Kliničkom centru Vojvodine trenutačno se liječi 100 pacijenata kod kojih je potvrđeno da su oboljeli od koronavirusa, što je devet više nego u četvrtak, prenio je portal 021.rs“. 

Ukupno u Srbiji je u posljednja 24 sata zaraženo 309 ljudi. 

Više s weba

Pročitajte još

Image
životna bitka dubrovčana

Pero (44) je bio na rubu smrti zbog covida: 'Izgubio sam 30 kila, a mogao sam samo mrdnuti glavom... I danas hodam sa štakama'

Više s weba