odluka stožera

FOTO S maskom na licu u kupovinu: Uz stroge mjere otvorene trgovine na gradskim tržnicama

Image

Na Gradskoj tržnici u Sisku rade zatvoreni objekti, većinom mesnice, uz stroge sigurnosne mjere kojih se uglavnom svi pridržavaju

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Otvaranje nekih trgovina bi trebalo olakšati svakodnevicu građanima, ali je i dalje nužno pridržavanje mjera opreza

28.3.2020. u 12:53/ Vijesti.hr

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović je u petak 27. ožujka na popodnevnoj konferenciji za medije najavio otvaranje specijaliziranih trgovina na tržnicama gradova diljem Hrvatske.

Takve trgovine su u gradovima diljem Hrvatske od danas krenule s radom.

Image

Uz stroge mjere su djelomično otvorene tržnice u gradovima diljem Hrvatske

Fotogalerija
Image

Uz stroge mjere su djelomično otvorene tržnice u gradovima diljem Hrvatske

Fotogalerija

Najavljeno popuštanje trebalo bi olakšati svakodnevicu, ali je nikako ne treba shvaćati kao poziv za opušteno ponašanje koje može ugroziti zdravlje drugih ljdi, upozoravaju iz Stožera za civilnu zaštitu.

"To nije prodaja rinfuze, niti prodaja voća i povrća! To su specijalizirane trgovine i svi u njima su upoznati s mjerama. Pokušavamo balansirati između održavanja gospodarstva, ali to se ne smije tumačiti da sad svi mogu ići van i zadržavati se na tržnicama i tim prostorima", objasnio je Božinović pa nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Te trgovine otvorene su za onaj trenutak i za onu robu koja je potrebna kako bi se ljudi što manje zadržavali u njima ili oko njih. Dakle, kako bi kupili što trebaju i otišli doma. Još jednom, glavna poruka je - ostanite doma."

Više s weba

Pročitajte još

Image
virus sa stotinu lica

Pričali smo s troje građana koji su preboljeli koronu: Svima im je zajednička jedna stvar - ne znaju gdje su se zarazili

Više s weba