UGODNO S KORISNIM

Veselje za gamere! Preporučljivo je igrati video igre kako bi se spriječilo širenje koronavirusa

Image
Foto: Shutterstock

Usprkos klasificiranju ovisnosti o videoigrama kao mentalni poremećaj, WHO sada potiče ljude na takav tip druženja

5.4.2020. u 18:03/ Vijesti.hr

Milijuni ljudi zarobljenih u karanteni su u potrazi za društvenim aktivnostima koje bi ih zabavljale, a istovremeno poštivale pravila socijalne distance.

Kao dio kampanje pod nazivom #PlayApartTogether, 18 se kompanija, uključujući streaming diva Twitch te Activision Blizzard, udružilo kako bi potaknulo igrače da posegnu za videoigrama kojima se sa drugima mogu povezati na sigurnoj udaljenosti, piše Business Insider.

"Nikada nije bilo kritičnije osigurati povezanost među ljudima. Videoigre su savršena platforma jer ljude povezuju kroz prizmu radosti i smisla. Ponosni smo što sudjelujemo u značajnoj i iznimno potrebnoj inicijativi", rekao je direktor kompanije Activision Bobby Kotick.

U sklopu kampanje se koriste smjernice WHO-a kako bi se istaknula mogućnost fizičke udaljenosti tokom igranaj, a WHO ideju podupire unatoč klasificiranju ovisnosti o videoigrama kao mentalni poremećaj u svibnju 2019. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klasifikacija će biti službena tek od siječnja 2022. godine, ali je ambasador globalnih strategija WHO-a Ray Chambers izjavio da se nada da industrija videoigara može milijunima prenijeti važnu poruku kako bi se priječilo širenje koronavirusa, piše Business Insider.

Upravo se čita

Image
od ponoći

Vlada objavila nove cijene goriva

Više s weba

Pročitajte još

Image
čeka se stožer

Stigli su prvi neslužbeni podaci - zaraženih je manje nego prije tjedan dana. Znači li to da epidemija ipak popušta?

Više s weba