OGLAS

prvi smrtni slučaj

Voditelj liječničkog tima Arene Davor Vagić za RTL Danas: 'To je bio pacijent u terminalnom stadiju tumorske bolesti'

3.12.2020. u 18:30/ Leona Šiljeg

U Arenu je do sada primljeno više od 30 pacijenata


U Areni Zagreb u ponedjeljak je zabilježen prvi smrtni slučaj covid pozitivne osobe, a u utorak je zbog naglog pogoršanja kliničke slike, jedna je osoba hitno intubirana i vraćena u KB Dubravu.

U Arenu je do sada primljeno više od 30 pacijenata, a njih pet ili šest otpušteno je kući. Davor Vagić, voditelj liječničkog tima Arene izrazio je sućut obitelji preminulog pacijenta. 


''To je pacijent koji je u terminalnom stadiju tumorske bolesti bio na našoj klinici za kirurgiju, trebao je biti premješten u dom za palijativnu skrb. Prije toga se trebao napraviti bris, napravljen je bris i došlo je da je pacijent Covid pozitivan. U tom trenutku je naš liječnički tim odlučio da se pacijenta, jer smo mi dio KBC-a Sestre milosrdnice, prebaci ovdje, jer ovdje ima svu liječničku i sestrinsku skrb koju treba imati, zbog toga da dio naše kirurgije i zatvarati se u tom dijelu'', pojasnio je Vagić.

Sve kako bi se i dalje mogli zbrinjavati hitni i onkološki pacijenti. Vagić je kazao kako je pacijent umro od maligne bolesti s infekcijom Covida. 

''Smrtni ishodi su nešto što mi definitivno ne želimo. Da li su mogući smrtni ishodi, ako je ovo stacionar i ako je dio zdravstvenog sustava, mi to ne želimo, ali da je teoretski moguće, definitivno je. Pogotovo jer imamo pacijente koji su u starijoj životnoj dobi'', rekao je Vagić.

Vagić tvrdo kako ministar Beroš nije bio obaviješten jer to nije bio događaj koji nije bio ''problematičan''. 

''To je bio jedan očekivani razboj događaja, od pacijenta za kojeg smo očekivali da će se to vrlo brzo dogoditi. On je prijavljen u onaj dio statistike, ali nije bilo razloga da se posebno izdvaja ovaj pacijent zato što se nije dogodilo ništa što bi bio neželjeni ishod događaja'', tvrdi Vagić.


U ovom trenutku u Areni Zagreb su 33 pacijenta, od subote kada su krenuli s radom, otpustili su 12 pacijenata. Trenutno je šest do sedam pacijenata na terapiji kisika. Bilo je već i reanimiranja, potvrdio je Vagić.

''Covid je takva bolest da se pacijent može vrlo brzo urušiti. Mi smo primili pacijenticu iz jedne zagrebačke bolnice kod koje je nakon nekog vremena došlo do pogoršanja stanja. Kolege su je intubirali i prebacili na respirator i prebacili na zbrinjavanje u tu zagrebačku bolnicu'', opisuje Vagić. 

Image
može primiti 80 pacijenata

Pacijenti iz bolnice u Čakovcu smješteni u Covid odjel u hotelu: 'Nastojimo biti korak ispred ovog nesretnog virusa'

Image
može primiti 80 pacijenata

Pacijenti iz bolnice u Čakovcu smješteni u Covid odjel u hotelu: 'Nastojimo biti korak ispred ovog nesretnog virusa'

Opisao je i situaciju s pacijentom koji je došao u odličnom stanju, no onda je došlo do povraćanja krvi, pa je prebačen u Covid bolnicu. Tvrdi kako ne može znati kada će 100 kreveta biti popunjeno, to ovisi o stanju u bolničkom sustavu. 

''Mi smo spremni za to, jer smo vidjeli da je bolnički sustav prenapregnut i ima pojačani pritisak, odlučili smo sutra uzimamo 20 medicinskih sestara iz KBC Sestre milosrdnice, pa prođu prvi dio edukacije. Mi se pripremamo za dodatni priljev pacijenata i da možemo rješavati naše pacijente što učinkovitije'', kazao je voditelj liječničkog tima Arene Zagreb. 


Upravo se čita

Image
STRAH OD TERORIZMA

Slovenija produljila kontrole na granicama s Hrvatskom i Mađarskom: Nakon toga će za još pola godine?

U klinču
Ljubav je na selu
Vrijeme je za seks
SPRZŽ2023
Viola boje mora
default_cta
Love island Australija
Barbie i njezine sestre
Igra moje sudbine
Život na vagi
Tri sestre
default_cta
Turbo fast
LJNS AU

Više s weba

Pročitajte još

Image
PODACI STOŽERA

Danas isti broj zaraženih kao i prošle subote: 579 pacijenata na bolničkom liječenju, 8 preminulih


Više s weba