Korona u metropoli

Zagreb danas broji 388 novih slučajeva zaraze. Na antigenskim testiranjima pozitivno više od 40 posto osoba

Image
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Mjera samoizolacije određena je za 596 učenika osnovnih te 598 učenika srednjih škola

8.12.2020. u 11:52/ Hina

U protekla 24 sata u gradu Zagrebu zabilježeno je ukupno 388 novih slučajeva oboljelih od covida-19, pa je tako trenutno ukupno 3408 aktivnih slučajeva, izvijestio je u utorak zagrebački Stožer civilne zaštite.

Više od 40 posto pozitivnih 

Ukupan broj novooboljelih osoba u Zagrebu, prema podatcima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, je 388, priopćeno je.

Broj osoba testiranih brzim antigenskim testovima u protekla 24 sata je 1.039, a od toga je broja pozitivno bilo 426 osoba (41 posto).

Image
Tuga

Prijatelj zagrebačkog ugostitelja: 'Za njegovu smrt odgovorna je Vlada i velebni Stožer političkih poslušnika'

Image
Tuga

Prijatelj zagrebačkog ugostitelja: 'Za njegovu smrt odgovorna je Vlada i velebni Stožer političkih poslušnika'

U protekla 24 sata u Službi za kliničku mikrobiologiju Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar obavljeno je 1070 testiranja na SARS-CoV-2, od čega je 285 nalaza bilo pozitivno. Djelatnici Službe za epidemiologiju uspješno su kontaktirali 670 osoba. Mjera samoizolacije izrečena je za 2031 osobu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 670 obrađenih pozitivnih osoba: 246 je za sada negativne epidemiološke anamneze, 289 osoba su kontakti covid pozitivnih osoba, a kod dvije je osobe moguća izloženost u zdravstvenim ustanovama. Trinaest osoba su štićenici/djelatnici domova za starije i ostalih ustanova socijalne skrbi, a za 55 osoba obrada je još u tijeku.

U samoizolaciji skoro 1200 učenika

Kod 20 osoba moguća je izloženost na radnom mjestu, a 14 djece školske dobi u obradi je od strane liječnika školske medicine. Obrada za 29 osoba završena je od strane liječnika obiteljske medicine. Tri su osobe doputovale iz Njemačke i Azije.

Upravo se čita

Image
od ponoći

Vlada objavila nove cijene goriva

U domovima za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba i drugim socijalnim ustanovama u protekla su 24 sata potvrđeni pozitivni nalazi pet korisnika i jednog djelatnika.

Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod 37 učenika i dva nastavnika osnovnih škola te 40 učenika i dva nastavnika srednjih škola. Mjera samoizolacije određena je za 596 učenika osnovnih te 598 učenika srednjih škola. U Karanteni Grada Zagreba nalaze se 32 osobe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaključno, trenutno je u Zagrebu 3408 aktivnih slučajeva.

Više s weba

Pročitajte još

Image
epidemija koronavirusa

Stožer objavio brojke: 191 novi slučaj zaraze i jedna preminula osoba

Više s weba