MJERE PREDOSTROŽNOSTI

Zbog koronavirusa u Splitu premjestili i djecu u novi vrtić! Prostorije se dezinficiraju

Image

Dječji vrtić

Foto: Shutterstock

Razlog za to su mjere predostrožnosti jer su prošlog tjedna u vrtiću boravila djeca zaposlenice Doma umirovljenika

8.4.2020. u 16:35/ Vijesti.hr, Vanja Deželić

Lokacija dežurnog vrtića u sklopu ustanove CvitMediterana od danas je zamijenjena i umjesto DV More to je odsad DVRusulica.

Razlog za to su mjere predostrožnosti jer su prošlog tjedna u vrtiću boravila djeca zaposlenice Doma umirovljenika u Vukovarskoj ulici. Ovog tjedna u vrtiću More nije bilo djece.

U suradnji s epidemiolozima poduzete su sve potrebne radnje, prostorije vrtića se dezinficiraju, djelatnice vrtića koje su radile s djecom poslane su kući, a djeca i njihova majka, zaposlenica Doma umirovljenika, dobro su i nemaju nikakve simptome bolesti.

Prošlog tjedna u sva četiri dežurna vrtića na području Splita dolazilo je troje djece, a od ponedjeljka samo jedno dijete u dežurni vrtić ustanove Grigor Vitez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Počeo epidemiološki izvid u splitskom domu umirovljenika

Inače, voditelj Službe za epidemiologiju zaraznih bolesti Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Bernard Kaić je počeo izvid u Domu za starije i nemoćne osobe u Vukovarskoj ulici u Splitu tijekom čega će razgovarati sa osobljem i štićenicima.

Kaić je najavio da će se najprije izvidjeti organizacija rada i tijek ljudi, a potom će provjeriti koga još treba uzeti u obzir radi testiranja i procijeniti mogućnost proširenostiinfekcije.

Upravo se čita

Image
VIDEO ZA POVIJEST

Prekrasne scene dolaze iz Dalmacije: Pogledajte kako su splitski gimnazijalci najavili utakmicu

"Želimo vidjeti što se još može i treba napraviti kako bi se smanjio rizik od širenja infekcije. Rekli su nam da unutar doma više nitko nema nikakve simptome, no mi ćemo to sada sve temeljito provjeriti", izjavio je Kaić novinarima ispred Doma umirovljenika.

Ravnatelj Doma umirovljenika Ivan Škaričić je odbio dati bilo kakvu izjavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
borba protiv koronavirusa

Većina županija nema novih slučajeva koronavirusa, u Splitu preminuo muškarac

Više s weba