brojke ipak bolje

Županije prijavljuju novozaražene, Stožer ne popušta: Otvaranje restorana tek u ožujku, kafića još kasnije?

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

U Nacionalnom stožeru vrlo su oprezni oko popuštanja mjera

21.1.2021. u 9:10/ Vijesti.hr

Hrvatska je jučer imala 902 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj jučer bio ukupno 3481. Preminulo je 27 osoba. 

U Nacionalnom stožeru vrlo su oprezni oko popuštanja mjera i jasno je da se do 1. veljače ništa neće dogoditi, a kako je rečeno, niti nakon tog datuma ne treba očekivati naglo otvaranje. 

Izazvalo je to "potres" i u Nacionalnoj udruzi ugostitelja čije je čelništvo dalo ostavke. 

"Iz izvora bliskog Stožeru tvrde da su prvi na redu za otvaranje oni za koje smatraju da su se najbolje nosili sa cjelokupnom situacijom, aludirajući na hotele. Otvaranje restorana se planira za početak ožujka, a tek nekoliko tjedana kasnije nakon toga bi se otvorili caffe barovi sa mogućnošću posluživanja isključivo na terasama ugostiteljskih objekata", objavili su ugostitelji. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
šokirani su

Šokirani čelnici Udruge ugostitelja dali ostavke: 'Doznali smo što Stožer planira, to je konačan pad našeg sektora!'

Image
šokirani su

Šokirani čelnici Udruge ugostitelja dali ostavke: 'Doznali smo što Stožer planira, to je konačan pad našeg sektora!'

Županije prijavljuju nove slučajeve zaraze koronavirusom: 

Istarska

Upravo se čita

Image
pratite na rtl-u

DANAS OD 19 SATI! Otkrivamo! Pacijenti u problemima - ostaju bez pomagala

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 240 uzoraka briseva na COVID-19. Potvrđeno je 9 novozaraženih osoba s područja županije. Izliječeno je 16 osoba. Trenutno je 139 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 899 osoba.

U Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju, na liječenju je 40 osoba, od toga su 4 osobe u respiracijskom centru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, u Općoj bolnici Pula preminule su dvije COVID-19 pozitivne osobe (1939. i 1943. godište) s pridruženim kroničnim bolestima.

Sisačko-moslavačka

Na današnji dan u Sisačko- moslavačkoj županiji pedeset i četiri su novooboljele osobe od zarazne bolesti covid-19. Riječ je o petnaest osoba s područja grada Siska, trinaest osoba s područja grada Petrinje, deset osoba s područja grada Novske, osam osoba s područja grada Kutine, tri osobe s područja grada Gline, dvije osobe s područja općine Martinska Ves, dvije osobe s područja općine Lekenik te jednoj osobi s područja grada Popovače.

Bjelovarsko-bilogorska 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednja 24 sata na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđeno je 17 novih slučaja zaraze koronavirusom. Devet novozaraženih osoba s područja je grada Bjelovara, četiri novozaražene osobe s područja su grada Čazme, dvije novozaražene osobe s područja su općine Velika Pisanica, a po jedna novozaražena osoba s područja je općina Kapela i Veliko Trojstvo.

U bjelovarskoj Općoj bolnici trenutno je na liječenju 29 pacijenta zaraženih koronavirusom, od kojih je njih 3 na respiratoru, a 12 pacijenata je na opservaciji.

U samoizolaciji na području Bjelovarsko-bilogorske županije nalazi se 521 osoba.

U posljednja 24 sata dvije osobe preminule su s koronavirusom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koprivničko-križevačka 

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih nalaza testiranih uzoraka na SARS – CoV-2 virus na području županije potvrđeno 26 novih slučajeva bolesti covid-19. Na području županije trenutno je aktivno 147 slučajeva bolesti covid-19, ozdravilo je 19 osoba, a na bolničkom liječenju trenutno se nalazi 29 osoba.

Požeško-slavonska

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivan 141 slučaj zaraze koronavirusom (covid-19), 107 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 34 osobe su hospitalizirane. U samoizolaciji se nalazi 214 osoba, a ukupno je testirano 25.999 osoba. Na posljednjem testiranju obrađeno je 127 uzoraka, od kojih je 16 pozitivnih. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
novi podaci

Stožer: U Hrvatskoj je zabilježeno 1728 novih slučajeva zaraze COVID-om. Umrlo je 18 ljudi

Više s weba