'na krivom ste putu'

'Krajnje je vrijeme da nam prestane Vlada prodavat maglu'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

HDZ i Laburisti optužili su Vladu za snižavanje kreditnog rejtinga Hrvatske od strane agencije Standard & Poor's.

24.1.2014. u 11:12/ RTL

Nakon što je agencija Standard & Poor's u petak dodatno snizila dugoročni kreditni rejting Hrvatske s BB+ na BB, uz napomenu kako će se recesija vrlo vjerojatno nastaviti i šestu godinu zaredom, dio oporbe na početku današnjeg zasjedanja Sabora je zatražio stanku kako bi se očitovali o rejtingu.

"Niste napravili sve što ste trebali i ovo je rezultat politike ove Vlade. Recesija se nastavlja šestu godinu za redom, i u 2014. To je kao da kažu: 'Vlado Republike Hrvatske, na krivom ste putu'. Između redova kaže se i da Hrvatska nije iskoristila sve što je mogla ulaskom EU, a svoj smo ugled snizili i cijelom pričom oko lex Perkovića. Krajnje je vrijeme da nam prestane Vlada prodavat maglu. Sve ovo je rezultat nečinjenja ove Vlade", kazao je bivši ministar financija Ivan Šuker.

Laburist Branko Vukšić je upozorio kako su ove prognoze kao naručene za Vladu jer daju vjetar u leđa Zakonu o radu, koji je jučer na noge dignuo i oporbu i sindikate.

"Kud ćes suzo nego na oko. Kriza će se prelomiti preko čijih leđa nego preko leđa radnika. U dvije god nije zaustavljen pad proizvodnje, povećanje broja nezaposlenih. Milanović šalje poruke kao sa šanka: 'TraŽilu ste reforme, evo vam ih'. Zvono već dugo zvoni na uzbunu, crveno svjetlo je upaljeno, ali Vlada to ne vidi. Osim bahatosti, nismo vidjeli ništa ni na aktualcu, a kamo li dobili odgovor. Ni ovi naši vapaji tako neće doći do njihovih ušiju, a radnici će plaćati taj ceh", naglasio je Vukšić.  

Više s weba

Pročitajte još

Image
ideja zagrepčana

Hrvatski proizvod hit u svijetu: plišana Gospa kao nastavak popularne biblijske igre 'Na putu s Marijom, majkom Isusovom'

Više s weba