PREBLIZU OBALE?

Kruzer s više od 2000 putnika zabrinuo Splićane

10.6.2013. u 15:58/ RTL

Iz Lučke kapetanije priopćili su kako nisu dobili prijavu nikakve izvanredne situacije te da je kruzer stabiliziran i trenutačno se nalazi na sigurnoj udaljenosti od obale.

(Video: Matea Čikeš)

Kruzer New Amsterdam tvrtke Holland America Line pristao je u ponedjeljak oko 11 sati na plaži Obojena svjetlost pod južnim padinama Marjana, no umalo se nasukao jer su ga valovi odvukli od mjesta gdje se usidrio.

Očevici kažu da je kapetan broda dugog 300 metara u posljednji trenutak uspio ispraviti brod kojemu je očito popustilo sidro pa ga je struja odvukla od mjesta usidrenja.

Iz Lučke kapetanije priopćili su kako nisu dobili prijavu nikakve izvanredne situacije te da je kruzer stabiliziran i trenutačno se nalazi na sigurnoj udaljenosti od obale.

Iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture pušteno je priopćenje:

"Zbog učestalih poziva novinara i objavljenih vijesti vezano za navodno 'opasno približavanje kruzera' obali u Splitu, radi objektivnog informiranja javnosti ističemo kako prilikom dolaska i boravka kruzera nizozemske zastave imena 'NEW AMSTERDAM' dužine 291 metara sa 2143 putnika i 865 članova posade nije došlo do nikakve ugroze sigurnosti putnika, posade, niti broda.

Također, minimalna udaljenost kruzera od obale nije ni u jednom trenutku bila ispod 500 metara, a trenutno se brod nalazi na 900 metara od obale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kruzer je uplovio jutros u 7.30 sati na sidrište luke Split, a doplovio je iz Venecije.

U 8.00 sati započeo je iskrcaj putnika, a jedino je zbog vjetra dolazilo do manjih manevara.

Upravo se čita

Image
DRUŠTVENA ODGOVORNOST

Tommy neće prodavati pirotehniku: 'Uzrokuje štetne posljedice za ljude i životinje'

'New Amsterdam' danas u 17 sati isplovljava prema Dubrovniku".

Više s weba

Pročitajte još

Image

Opačić: 'Milanovića ne treba gaziti, vjerujem da će se sutra obratiti članovima Odbora'

Više s weba