odvjetnikova neće

'Kuća Željke Markić je bespravno sagrađena, ali će se legalizirati'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Ministrica Anka Mrak Taritaš kazala je kako će kuća Željka Markić na otoku Šipanu najvjerojatnije biti legalizirana, no vikendica odvjetnika 'U ime obitelji' neće jer je sagrađena na pomorskom dobru.

29.11.2013. u 10:13/ RTL

Ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš kazala je za 24sataTV kako je kuća Željke Markić na otoku Šipanu bespravno sagrađana, ali da je zahtjev za legalizaciju predan i za očekivati je da će dobiti rješenje o legalizaciji.

Na pitanje koliko će stajati ta legalizacija, ministrica je kazala kako to ovisi u kojoj zoni se nalazi kuća - građevinskoj ili poljoprivrednoj.

"Ako se nalazi u građevinskoj zoni, onda se naknada računa po veličini objekta puta jedan, a ako je poljoprivredno zemljište, onda je to tri do četiri puta veći iznos", pojasnila je Mrak Taritaš.

Budući da se na spomenutom imanju nekada nalazio stari mlin koji je preuređen u kuću, naknada za legalizaciju će biti umanjena za ono što je bilo legalno. Mlin, naime, nije bio zaštićeni spomenik kulture.

Međutim, ministrica ne vjeruje kako će vikendica odvjetnika inicijative 'U ime obitelji' Krešimira Planinića biti legalizirana jer se nalazi na pomorskom dobru.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Veliko priznanje

Hrvatska ima 258 novih doktora znanosti i umjetnosti, otkrili su nam svoje planove za budućnost

Više s weba