unaprijed objavljen govor

London optužuje Putina da 'potkopava' sigurnost u istočnoj Europi

Image

Vladimir Putin

Foto: AP

'Putinovi postupci - nezakonito pripojenje Krima, a sada i korištenje ruskih postrojba za destabiliziranje istoka Ukrajine - ozbiljno potkopavaju sigurnost suverenih zemalja na istoku Europe', ističe se

10.3.2015. u 7:25/ K.T./HINA

Britanski ministar vanjskih poslova optužuje ruskog predsjednika VladimiraPutina da "potkopava" sigurnost zemalja istočne Europe u govoru koji će održati u utorak i čiji su dijelovi unaprijed objavljeni.

"Danas imamo ruskog čelnika koji se ne želi uključiti u međunarodni sustav utemeljen na pravilima i koji čuva mir među državama, nego ga potkopava", reći će šef britanske diplomacije u govoru koji će održati u Kraljevskom institutu ujedinjenih služba (RUSI), britanskom institutu koji se bavi obranom i sigurnošću.

"Putinovi postupci - nezakonito pripojenje Krima, a sada i koristi ruske postrojbe za destabiliziranje istoka Ukrajine - te ozbiljno potkopava sigurnost suverenih zemalja na istoku Europe", ističe Hammond u tom govoru.

Krimski poluotok je službeno pripojen Rusiji 18. ožujka na referendumu na kojemu se velik broj građana očitovao za pripojenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oštar govor šefa britanske diplomacije protiv Rusije dolazi u času kada NATO priprema velike vojne vježbe u Latviji, Litvi i Estoniji.

Tako je Pentagon u ponedjeljak objavio da su Sjedinjene Države počele raspoređivati 3000 vojnika i opremu u tim trima baltičkim zemljama gdje će ostati tri mjeseca.

Upravo se čita

Image
SLUČAJ AGROKOR

Je li 11 mil. kn proračunskog novca bačeno u vjetar zbog podizanja optužnice? Što kaže DORH?

To je raspoređivanje dio operacije "Atlantic Resolve" koju je SAD pokrenuo unutar NATO-a ne bi li odvratio Rusiju od eventualnog napada na zemlje članice i saveznice u NATO-u.

Više s weba

Pročitajte još

Image
zbog usklađivanja

Dobra vijest za umirovljenike! Stižu veće mirovine, evo kada kreću isplate

Više s weba