baranjske breskve

Nakon što je propala firma u kojoj je radio, odlučio je biti voćar: 'Nisam vidio izlaza osim da probam sam'

Image

Poljoprivrednik naglašava kako želi ostati u Hrvatskoj

17.7.2022. u 12:00/ Ana Roksandić

Na pet hektara zemlje OPG Budimir bavi se proizvodnjom šest sorti breskvi. Vlasnik OPG-a Anton Budimir započeo je s voćarskom proizvodnjom 2020. godine, a zemlju je uzeo u najam dvije godine ranije. Za sada svoje breskve prodaje otkupnom centru iz Donjeg Miholjca, no kontakt s kupcima svejedno ima.

''Kupci ukoliko su zainteresirani mogu posjetiti našu Facebook stranicu. Napravili smo je zato što smo vidjeli da ih i drugi poljoprivrednici imaju'', kazao je Budimir za RTL.hr

Image
Foto: OPG Budimir
Image
OPG Budimir

Želja za proširenjem

Glavna i odgovorna za njihovu Facebook stranicu je njegova supruga, koja organizira poklone za kupce i redovito dijeli fotografije i videe s ovog baranjskog imanja. Budimir se nada jednog dana otvoriti i vlastite štandove i proširiti proizvodnju.

''Trenutno imamo breskvu i nešto nektarina, a ako sve bude ok, planiramo se širiti na vinograde i na šljivu'', rekao je Budimir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlasnik naglašava kako je još uvijek riječ o mladnom nasadu koji tek dolazi u puni rod, no on je već sada zadovoljan plodom svog rada. Želju da proširi svoju ponudu dodatno je poduprla činjenica da je prošao na natječaju ministarstva za pomoć mladim poljoprivrednicima.

Image
Foto: Facebook/OPG Budimir
Image
Facebook/OPG Budimir

''Kupio sam traktor i svu potrebnu mehanizaciju. Tako da sad imam i to, a što je najbitnije, imam i puno volje za rad'', naglašava Budimir.

Upravo se čita

Image
'HOĆE NAM SE ISPRIČATI'

Završen nadzor ŽB Čakovec zbog slučaja 'hranjenja mrtve pacijentice'. Oglasilo se osoblje

Prva točka u njegovom planu proširenja je mini vinarija, koju se nada uskoro uspostaviti jer na imanju ima i jedan hektar vinograda.

Image
OSVOJILE ZLATNU MEDALJU

Vlasnice brenda KuSsshh nude brojne proizvode, a njihova rakija od smilja je posebno hvaljena

Image
OSVOJILE ZLATNU MEDALJU

Vlasnice brenda KuSsshh nude brojne proizvode, a njihova rakija od smilja je posebno hvaljena

Nada se da će sinovi nastaviti posao

Prije nego se posvetio poslu poljoprivrednika, Budimir je osam godina radio u jednoj baranjskoj firmi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''No ta firma se raspala i ja onda nisam vidio izlaza nego da probam sam. Imao sam znanje što se toga tiče i zbog toga sam se odlučio sam krenuti.  Jako sam zadovoljan tom odlukom'', izjavio je vlasnik OPG-a.

Image
Foto: Facebook/OPG Budimir
Image
Facebook/OPG Budimir

Naglašava kako je ljepota baranjskog salaša u sklopu koje se nalazi voćnjak neprocjenjiva. On je jedini trenutno zaposleni u OPG-u, no nada se kako će njegovi sinovi kad porastu preuzeti brigu za njihovo voće.

Iako je započeo 2020., baš kada je krenula i pandemija koronavirusa, ovaj poljoprivrednik tu krizu nije osjetio na svom poslu. U poljoprivredi su kaže najveći problem mraz i led.

Njegovo imanje nalazi se na području općine Kneževi Vinogradi na kojem ima dosta OPG-ovaca. Svjedoči kako tamo postoji zajednica u kojoj poljoprivrednici jedni druge znaju i pomažu si.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ima ovdje dosta OPG-ovaca, dosta voćara. Bilo je i onih koji su se odlučili prekinuti za ovu godinu, što zbog male cijene, što zbog vremenskih neprilika. No meni je ok i nadam se da će tako ostati'', rekao je Budimir.

''Želim ostati u Hrvatskoj. Imam ženu i dvoje djece. Nadam se da će moja dva sina nastaviti mojim putem'', zaključuje vlasnik OPG-a.

Više s weba

Pročitajte još

Image
BIZNISI KOJE ĆETE VOLJETI

Iz grada su pobjegli u voćnjak, a povratak poljoprivredi promoviraju na YouTubeu: 'Svakoga smo dana sve više zahvalni na toj važnoj odluci'

Pročitajte još

Više s weba