vlasnik spašen

Manja brodica izgorjela i potonula nedaleko od Medulina

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Plutajući ostaci opožarene brodice pokupljeni su iz mora te je utvrđeno da je potonula manja plastična brodica, dužine oko pet metara pogonjena izvanbrodskim pogonskim strojem, za sada nepoznate snage, u vlasništvu spašenoga brodolomca

7.5.2015. u 8:00/ RTL/Hina

Koordiniranom akcijom pulske Lučke kapetanije, pomorske policije iz Pule te tvrtke specijalizirane za pružanje pomoći na moru popodne je na predjelu Pidoćere, između Medulina i Pomera na oko 200 metara od obale spašen njemački državljanin, vlasnik brodice koja je potonula nakon požara, priopćila je služba za odnose s javnošću Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) u 16.35 sati preko Županijskog dojavnog centra 112 Pazin zaprimila je dojavu očevica o požaru na manjoj brodici i jednoj osobi, brodolomcu u moru u neposrednoj blizini opožarene brodice. Središnjica je obavijest o nesreći proslijedila nadležnoj Lučkoj kapetaniji Pula čiji su djelatnici pokrenuli koordiniranu akciju spašavanja. Ekipe su na mjesto nesreće doplovile u 17.00 sati te su iz mora izvukli i zbrinuli brodolomca u stanju šoka i pothlađenosti.

Djelatnici pulske kapetanije u 18 sati počeli su s očevidom. Plutajući ostaci opožarene brodice pokupljeni su iz mora te je utvrđeno da je potonula manja plastična brodica, dužine oko pet metara pogonjena izvanbrodskim pogonskim strojem, za sada nepoznate snage, u vlasništvu spašenoga brodolomca B. S. (1953.), njemačkog državljanina. Na mjestu potonuća zamijećeno je neznatno onečišćenje mora.

Očevid o uzrocima ove pomorske nesreće djelatnici Lučke kapetanije Pula nastavit će sutra kada se njemački brodolomac treba javiti u službene prostorije Kapetanije radi davanja izjave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
traže se sezonci!

Za posao kuhara nudi se i 35 tisuća kuna, nekima puno, a nekima malo: 'Posao je dinamičan i stresan..'

Više s weba