USKOK kod bivšeg ministra

Milinović pod istragom zbog Plitvičkih jezera?

Image

milinović milinović

Bivši ravnatelj Plitvičkih jezera Borislav Perica optužio je bivšeg ministra Darka Milinovića i ravnatelja NP Plitvička jezera u ostavci Branislava Šutića za kriminal u Nacionalnom parku, nakon čega se oglasio i najpoznatiji lički HDZ-ovac.

12.6.2012. u 8:56/ S.K.

USKOK je pokucao i na vrata bivšeg ministra zdravstva Darka Milinovića. Naime, nakon što su mediji prenijeli otvoreno pismo bivšeg ravnatelja Plitvičkih jezera, Borislava Perice, HDZ-ovom saborskom zastupniku Darku Milinoviću i ravnatelju NP-a Plitvička jezera u ostavci Branislavu Šutiću, za slučaj su se zainteresirali i istražitelji USKOK-a.

Perica je u spornom pismu prozvao dvojac za kriminal, nakon čega je i sam završio na obavijesnom razgovoru u riječkom uredu USKOK-a.

"Ispitivali su me četiri sata, a zanimalo ih je sve ono o čemu sam progovorio u otvorenom pismu. Sve sam potvrdio i upozorio na to da o svemu što sam rekao postoje zapisnici i snimke. Isto tako, pitao sam ih zašto su sada odjednom reagirali i pozvali me nakon što su mediji objavili moje otvoreno pismo, iako sam im u nekoliko navrata sve to već bio slao pisanim putem", kazao je Perica za Jutarnji list.

Darko Milinović je to objasnio logičnom reakcijom pravne države te dodao kako je on u svom odgovoru upozorio USKOK da provjere i Pericino poslovanje u Nacionalnom parku.

Perica je Milinovića i Šutića prozvao za izvlačenje novca iz NP-a Plitvice te da je po njihovu nalogu morao birati dobavljače te ustanove. Naravno, optuženi dvojac je odmah reagirao izjavivši kako je baš Perica sklapao štetne ugovore, piše Jutarnji.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Pogledajte kako izgleda inauguracija Joea Bidena iz zraka

Više s weba