nema kvorum

Ministar želi smijeniti direktoricu, HDZ ga bojkotira

17.10.2013. u 18:47/ RTL

Ministar prometa Hajdaš Dončić pod svaku cijenu smijenio bi direktoricu Zračne luke Zadar, Katicu Pupić Bakrač, ali to mu nikako ne uspijeva. Bojkotiraju ga gradonačelnik Zadra Kalmeta i župan Zrilić. Izvanredna Skupština koja bi dala otkaz direktorici koja je unatoč naputku Vlade uzela bonus od 195 tisuća kuna - odgođena je.

U zadarskoj zračnoj luci iščekivanje. Sprema se smjena direktorice koja je na toj funkciji 15 godina. Duže od nje ovdje radi Željka Pintarić. Za šeficu ima samo riječi hvale.

Unatoč uspješnom poslovanju, Vladin naputak je bio - ne uzimati bonus. No, Katica Pupić Bakrač  uzela je bonus od 195 tisuća kuna i sada joj prijeti smjena.

Resorni ministar Siniša Hajdaš Dončić sazvao je za danas izvanrednu skupštinu Zračne luke Zadar, no ona je bojkotirana.

Budući da na Skupštini društva nisu bili prisutni članovi društva koji predstavljaju najmanje 70 posto temeljnog kapitala društva, Skupština nije bila ovlaštena donositi odluke.

Uz državu kao većinskog vlasnika Zračne luke, suvlasnici su grad Zadar, županija te općina Zemunik. Svi oni su  protiv ministrove odluke o smjeni, a na skupštini se nisu pojavili. Ovo je, kažu, politička smjena i štetan potez bez pravog obrazloženja.

No na idućoj skupštini za 17 dana, ministru neće trebati pomoć suvlasnika. Zastupajući državu kao većinskog vlasnika sam će moći donijeti odluku i smijeniti direktoricu.

Više s weba

Pročitajte još

Image
ORIGINALAN POKLON

VIDEO Maturanti razrednika iznenadili pečenjem: 'Bio sam bez teksta, suze su krenule. Oni su ekipa, braća...'

Više s weba