POSAO PA ZABAVA

Ministri uživali na psećim zapregama

Image

pseća zaprega pseća zaprega

Nakon razgovora o globalnom gospodarstvu ministri financija i šefovi središnjih banaka su izašli na svjež zrak.

6.2.2010. u 8:26/ M.K.S./HINA

IQALUIT - Ministri financija i predsjednici središnjih banaka zemalja G7 sastali su se u petak u kanadskom gradu Iqaluitu, a arktičko okružje neki od njih iskoristili su za nezaboravnu vožnju psećim zapregama.

Kanadski domaćini upriličili su visokim gostima nesvakidašnji doživljaj, a među željnima avanture našli su se guverner Bank of England Mervyn King i talijanski ministar financija Giulio Tremonti koji su se psećim zapregama provozali preko zaleđenog mora pod budnim okom zaštitara na motornim saonicama.

Kanadski ministar financija Jim Flaherty rekao je da se za vožnju zapregama, koje vuku psi haskiji, prijavilo više njegovih kolega nego što je očekivao i da su "svi bili oduševljeni".

"Mnogi su izrazili želju za vožnjom, no morali smo ubrzo prestati jer je padao mrak", kazao je kanadski ministar prije formalnog početka razgovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministri financija i šefovi središnjih banaka iz skupine sedam najrazvijenijih zemalja - Kanade, Sjedinjenih Američkih Država, Japana, Velike Britanije, Njemačke, Francuske i Italije sastali su se kako bi razgovarali o globalnom gospodarstvu.

Skup se održava u gradu Iqaluitu, središtu kanadskog arktičkog područja Nunavut, na temperaturi od oko minus 15 stupnjeva celzijusa, što je neuobičajeno blaga temperatura za veljaču u tom području.

Upravo se čita

Image
kako do pregovora

Putin na telefonu sa Scholzom, poručio Nijemcima da - razmisle: 'Zapad je destruktivan'

Guverner kanadske banke Mark Carney, koji potječe s kanadskog sjevera, također je uživao u vožnji nakon koje je zaključio da su psi discipliniraniji nego većina kanadskih političara.

"Bio sam impresioniran kohezijom čopora pasa. Želio bih da možemo istrenirati sve naše parlamentarce da budu tako povezani", kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image

Jean-Claude uhićen zbog silikona

Više s weba