'to je privatna stvar'

'Mise su za vjernike, a ja vjernik nisam!'

27.6.2012. u 10:01/ S.K.

Premijer je komentirao srdžbu Kaptola jer je 'više ministara bilo na Prideu, nego na misi za Domovinu', ali i obrazložio prijedlog zakona kojim bi se saborskim zastupnicima omogućio povratak na radna mjesta.

Na samom početku sjednice Vlade premijer Zoran Milanović izrazio je sućut za poginule Čehe u subotnjoj prometnoj nesreći na autocesti A1, ali i komentirao vlastiti izostanak s mise za Domovinu. Objasnio je kako će na misu odlaziti za Božić u znak poštovanja prema građanima, a sve ostalo je 'privatna stvar svakog pojedinca'.

"Osobno sam odlazio na mise i odlazit ću dok sam premijer na katolički i pravoslavni Božić jer to smatram civiliziranim i zbog osjećaja bliskosti s građanima. Vjera je privatna stvar, mise su za vjernike, a ja nisam vjernik. O svemu sam informirao ljude na Kaptolu. Ako bih otišao, otišao bih iz poštovanja prema kardinalu", pojasnio je čelnik Vlade.

Saborskim zastupnicima osigurana radna mjesta

Nakon toga, Vlada je dala prijedlog zakona kojim se saborskim zastupnicima jamči povratak na radna mjesta te će tako oni, jedini uz diplomate, imati osigurana radna mjesta.

Premijer Zoran Milanović objasnio je ovaj prijedlog navodeći kako nije u redu da jedna kategorija državnih dužnosnika ima mogućnost povratka na radna mjesta, pritom aludirajući na diplomate, a drugi ne.

"Do ovog trenutka nije bilo pravne zaštite u tom smislu. Zastupnici imaju rizik i gubitak", kazao je Milanović.

Za razliku od građana Hrvatske, zastupnici su ovim privilegirani na još jedan način.

Više s weba

Pročitajte još

Image
SVJETSKI POZNAT

Privatna bolnica u Čepinu košta 25 mil. eura. Vodit će ju kirurg koji je liječio Račana i Josipovića

Više s weba