boravak još nije moguć

Mještani Strošinaca mogu početi obnavljati kuće

Image
Foto: RTL

"S tim poslom nastavljamo dalje i idemo prema Đurićima i poplavljenom dijelu Posavskih Podgajaca, a u sljedećih nekoliko dana, nakon što se voda povuče, trebali bi započeti i na raščišćavanju stradalog prostora", rekao je Perinić.

31.5.2014. u 12:55/ Z.H./Hina

Mještani dijela Strošinaca, koji je bio poplavljen, od danas se mogu vratiti svojim kućama te raditi na obnovi i uređenju, potvrdio je ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS) Jadran Perinić napomenuvši kako cjelodnevni boravak na tom području još uvijek ipak nije moguć.

"S tim poslom nastavljamo dalje i idemo prema Đurićima i poplavljenom dijelu Posavskih Podgajaca, a u sljedećih nekoliko dana, nakon što se voda povuče, trebali bi započeti i na raščišćavanju stradalog prostora", rekao je Perinić dodavši da pitke vode na postradalim područjima u županjskoj Posavini još uvijek nemaju Gunja i Rajevo Selo. No, po njegovim riječima, pitke vode međutim ima dovoljno jer se prevozi cisternama.

Perinić je izvijestio da i dalje traju radovi na izgradnji prednasipa kod Rajevog Sela.

"Hrvatske vode pripremaju sve inženjerske poslove za zatvaranje probijenog nasipa kod Račinovaca i Rajevog Sela koji će se u potpunosti zatvoriti tek kada kroz puknuća prestane otjecati voda s poplavljenih područja u Savu", naveo je Perinić.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Razorni tornado poharao Massachusetts

Više s weba