zaklonili pogled na more

Nasukani brodovi stvaraju probleme: turisti otkazuju rezervacije u apartmanima

20.4.2015. u 19:30/ RTL

Otpisani nasukani brodovi koje je podno Marjana donijela orkanska bura prije mjesec i pol dana, neko vrijeme su bili atrakcija. No, zbog ružinavih brodova vlasnici apartmana se boje za turističku sezonu,a grad Split im ne može pomoći

Brod Vranjic, nasukan na slatinskoj plaži već 46 dana, zadaje probleme vlasnicima apartmana kojima gosti otkazuju rezervacije.

"Imamo grupu starih gostiju koji su otkazali i rekli da se ne žele tu kupati", rekla je Bruna, vlasnica apartmana u Slatinama na Čiovu.  

jednaka je situacija i njenoj kolegici Miri. 

"Ja na upite i rezervacije više ne odgovaram, ne znam što će se dogoditi. Najgore je objašnjavati jer ne znamo kad će ih maknuti", rekla je.  

Umjesto na bistro more iz apartmana pogled puca na ruzinavi brod. Otkad je orkanska bura nasukala dva broda na Marjanu, a jedan na Čiovu, čeka se da vlasnik - Splitska plovidba riješi problem.

"Trenutno se čeka odgovor osiguravajuće kuće koja mora dati svoje konačano mišljenje i na osnovu toga će se krenuti dalje u odsukavanje", rekao je Davor Vidan iz Lučke kapetanije Split.

Odgovornost za slatinsku sezonu ministar turizma prebacuje na kolege iz drugih ministarstava, a njegova ostaje tek na željama.

"Nadam se da će se ukloniti prije sezone, ali to je moja topla želja", rekao je Darko Lorencin.  

Troškovi izvlačenja brodova koji su ionako bili namijenjeni za rezalište mogli bi se popeti na milijune eura.

"Dali smo im dovoljno vremena i nadamo se da će to biti finalizirano tokom tjedna", dodao je Vidan.

Što prije to bolje, dodaju mještani, da i turistička sezona u Slatinama ne završi nasukano.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image

Jean-Claude uhićen zbog silikona

Više s weba