'politički' odgovoran za likvidaciju

Nemcovljeva kćer za BBC: 'Putin mi je ubio oca, ne mogu šutjeti!'

12.3.2015. u 11:59/ K.T./HINA

Žana je u intervjuu BBC-u ponovila tvrdnje očevih saveznika da je ubojstvo politički motivirano

Kći ubijenog ruskog oporbenog vođe Borisa Nemcova, Žana, izjavila je da je ruski predsjednik Vladimir Putin "politički" odgovoran za ubojstvo njezina oca, piše u četvrtak BBC.

Njemcov, bivši zamjenik premijera i oporbeni lider, ubijen je 27. veljače dok je s djevojkom šetao blizu Kremlja. Putin je osudio njegovo ubojstvo i obećao da će ubojice biti otkriveni.

Žana je u intervjuu BBC-u ponovila tvrdnje očevih saveznika da je ubojstvo politički motivirano.

"On je bio najveći kritičar Putina i najmoćniji oporbeni čelnik u Rusiji", rekla je. "Nakon njegove smrti oporba je obezglavljena i uplašena", dodala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tridesetogodišnjakinja, koja radi kao analitičarka financijskih tržišta i televizijska voditeljica, rekla je da je ruski istražitelji nisu kontaktirali jer "nisu zainteresirani za neovisnu istragu". Također je potvrdila da nije mogla ući u očev stan u kojem je čuvao dokumente.

Upravo se čita

Image
troje okrivljenika

Počeo kazneni postupak zbog 18 mrtvih od COVID-a u splitskom Domu za starije i nemoćne

Govoreći o trenutku kada je saznala za ubojstvo, rekla je: "Nisam mogla vjerovati, i dalje ne vjerujem. Ubili su mi oca. Ne mogu šutjeti", kazala je Žana.

Jedan od optuženika za ubojstvo u međuvremenu je rekao da je bio prisiljen priznati sudjelovanje u atentatu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaur Dadajev ispričao je osobama koje su ga posjetile u zatvoru da je dva dana bio vezan s vrećom preko glave i da je morao priznati ubojstvo.

Sud u Moskvi objavio je u nedjelju da je Dadajev, optužen zajedno s drugim Čečenom Anzorom Gubaševim, priznao umiješanost u ubojstvo na mostu pored Kremlja.

Više s weba

Pročitajte još

Image

Obnavlja se dvorana Ban Jelačić, a obnovit će se i Krešimir Macan

Više s weba