šteta 10 milijuna eura!

Nezapamćeni požar u pola sata progutao uspješnu tvrtku

Image
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Vatra je osim skladišta uništila halu i robu koja je bila u dvorištu te okolna stabla. Nitko nije stradao, a šteta se procjenjuje na deset milijuna eura.

12.6.2013. u 10:05/ K. T.

(Video: eVaraždin)

Požar koji je noćas, trideset minuta poslije ponoći, nastao u krugu tvrtke Požgaj Grupa u Velikom Bukovcu pokraj Ludbrega još uvijek traje ali je stavljen pod kontrolu, izjavio je županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Kolaček.

Kolaček je potvrdio da je dojava o požaru stigla tridesetak minuta nakon ponoći nakon čega su vatrogasci odmah izašli na teren, a da se radi o velikom požaru svjedoči i činjenica da je već nakon tridesetak minuta vatra zahvatila većinu skladišnog kompleksa tvrtke podnih obloga i parketa.

U požaru su u potpunosti izgorjele dvije skladišne hale u kojima su bili drveni proizvodi tvrtke te okolni objekti dok je proizvodni dio kompleksa, koji se nalazi s druge strane ceste, ostao netaknut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vatrogasni zapovjednik navodi da su najveći problemi u gašenju požara bili jačina vatre i velika temperatura, koji su onemogućavali bilo kakvo efikasnije gašenje vatre, kao i nedostatak vode i požarnih puteva. Zbog blizine privatnih kuća i guste borove šume aktivnosti vatrogasaca u noći bile su usmjerene na rušenje stabala i obranu privatnih kuća, objasnio je Kolaček ističući da je većina posla u gašenju požara i sprječavanju njegovog daljeg širenja napravljena do jutarnjih sata kada je glavnina vatrogasaca poslana na odmor.

Po njegovim riječima, požar je u ovim trenucima pod kontrolom, a novo veće okupljanje vatrogasaca i početak aktivnosti na potpunom gašenju požara najavljen je za 13 sati. Požar bi trebao biti ugašen do večernjih sati.

Upravo se čita

Image
BORBA PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA

Ministar Malenica: 'Država je jaka i učinkovita onoliko koliko štiti ranjive skupine'

U gašenju požara u noćnim i jutarnjim satima sudjelovalo je 145 vatrogasaca iz dvije javne vatrogasne postrojbe iz Varaždina i Koprivnice te još 14 dobrovoljnih vatrogasnih društava iz obiju županija s ukupno 26 vatrogasnih vozila.

Uzroci požara znat će se nakon obavljenog očevida koji počinje sutra u jutarnjim satima, rekao je za Hinu Matko Murić iz Policijske uprave varaždinske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Požgaj Grupa nalazi se u samom vrhu Hrvatske po proizvodnji podnih obloga i parketa. Većina proizvoda namijenjena je izvozu. Osim u Veliku Britaniju, zemlje Skandinavije te niz drugih europskih zemalja proizvodi Požgaj Grupe izvoze se u Aziju i Sjevernu Ameriku. Prije nekoliko mjeseci, za vrijeme svog boravka u Varaždinskoj županiji, potpredsjednik Vlade RH-a Branko Grčić istaknuo je kao pozitivan primjer Požgaj Grupu koja je usprkos krizi uspjela proširiti svoju proizvodnju i tržište.

Više s weba

Pročitajte još

Image
Gostovao u RTL-u Danas

Dragutin Žiljak o zagrebačkoj žičari: 'Čekamo već 20 godina ovakvu gondolu, proradit će kad se politika dogovori'

Više s weba