humanitarna akcija

Nogometni spektakl za samohranu majku bez krova nad glavom

8.11.2012. u 18:18/ RTL

Nada Križan iz Suze kojoj ste prošle zime pomogli da se ne smrzava sa svojih petero djece u trošnoj kući i da imaju što jesti, nažalost, i ovu je zimu dočekala bez novog krova. Prvi snijeg mogao bi uništiti njezinu kućicu, no dobri ljudi udružili su se i ovaj put kako bi joj pomogli.

Bili su bez vode, struje i praznog hladnjaka. Krov je prijetio da će se svakog dana urušiti. No, zahvaljujući vama, ovoj samohranoj majci petorice sinova, barem smo nakratko vratili osmijeh na lice.

Paketi hrane stizali su sa svih strana, a prikupljeni novac Nada Križan je iskoristila za najhitnije popravke.

Prikupila je Nada i nešto građevnog materijala, ali ni blizu dovoljno za sanaciju krova, a zima neumoljivo prijeti! To je ono s čega Osječani očito ne mogu maknuti pogled. U subotu planiraju humanitarnu nogometnu utakmicu čiji prihod ide Nadi i njezinim sinovima.

"To mi je palo na pamet. U ovako teškoj situaciji da pokažemo jedan inat u svemu ovome, da imamo još ponosa i srca, da u ovako teškoj situaciji se skupimo i pomognemo ovoj obitelji", kazao je organizator akcije Boro Ivković.

Na teren će istrčati ekipa vatrenih. Njima će se suprotstaviti poznati Osječani, koji su se nazvali Inati se Slavonijo.

"Mogu samo iskoristiti priliku i pozvati sve Osječane i Osječanke,  sve one divne ljude koji su nam pružili silnu ljubav kada smo igrali utakmicu protiv Walesa, da se još jednom sretnemo i zajedno pomognemo obitelji Križan", pozvao je građane Igor Štimac.

Među poznatim Slavoncima zaigrat će i Shorty. On je svima obećao ludu zabavu.  

"Ako bude trebalo fajrunt napravit, onda ću pjevat. U špici ću zaigrati. Ne znam kada sam zadnji put potrčao, osim za djecom", dodao je pjevač Dalibor Bartulović Shorty.

Ne sumnjamo da ćete u subotu u osječkoj sportskoj dvorani Zrinjevac uživati u nogometnom spektaklu koji počinje u 20 sati. U utakmici u kojoj, bez obzira na krajnji ishod, pobjedu odnose Slavonci velikog srca! 

Više s weba

Pročitajte još

Image
veliko slavlje i ponos

Premijeru čestitao Macron, a predsjedniku Čileanci: 'Tko nije spreman na stres neka i ne ustaje iz kreveta'

Više s weba