TRAŽI SE MASOVNA GROBNICA

Nova ekshumacija kraj Srebrenice

Image

Srebrenica, mezari, groblje, Mladić Srebrenica

Predstavnici Instituta za traženje nestalih osoba BiH i Državnog odvjetništva BiH započeli su u srijedu ekshumaciju nedaleko Srebrenice sumnjajući da se na lokalitetu Ljeljendol nalazi masovna grobnica ubijenih Bošnjaka iz 1995.

15.6.2011. u 15:00/ Z.H./Hina

Započeta je nova ekshumacija u blizini Srebrenice zbog sumnje da se kod mjesta Ljeljendol nalazi masovna grobnica ubijenih Bošnjaka iz 1995. godine.

Kako su za medije potvrdili iz Instituta za nestale BiH radi se o većoj sekundarnoj masovnoj grobnici u kojoj se nalaze posmrtni ostaci srebreničkih Bošnjaka koji su ubijeni u masovnim egekucijama postrojbi vojske Republike Srpske kojima je zapovijedao nedavno Haaškom sudu izručeni general Ratko Mladić.

Otkopavanja su započeta kod bivše zgrade Rudnika "Boksit" nedaleko Srebrenice. O ovoj lokaciji kao mjestu masovne grobnice institucije BiH obavijestili su predstavnici vlade Republike Srpske.

Na području zaštićenih UN-ovih enklava Srebrenice i Žepe pripadnici srpskih postrojbi pod Mladićevim zapovjedništvom ubile su oko 8.000 Bošnjaka u ljeto 1995. To je najveći masovni zločin počinjen na području Europe nakon II. svjetskog rata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
U PUNOM SJAJU

Štandovi, lampice i Orašari! Zagreb spremno dočekuje prvi adventski vikend!

Više s weba