PA TI KUPI DIZELAŠA

Nove cijene: Dizel skuplji od benzina!

Image

ina ina

Ina je od ponoći smanjila cijene motornih benzina za 13 odnosno 14 lipa po litri, dok su eurodizeli poskupjeli za 6 lipa po litri, a plavi dizel i lož ulje za 15 lipa po litri.

29.11.2011. u 7:49/ E.M./HINA

Ina od ponoći, 29. studenoga, dvije vrste eurosupera BS prodaje po 13 lipa nižoj cijeni - eurosuper BS 95 po 9,42 kune po litri (do sada 9,55 kuna), a eurosuper BS 95 class po 9,47 kuna (do sada 9,60 kuna).

Za 14 lipa po litri pojeftinio je Inin benzin s 98 oktana, a nova cijena eurosupera BS 98 je 9,75 kuna (do sada 9,89 kuna).

Cijene dviju vrsta Inina eurodizela porasle su za 6 lipa po litri - eurodizel BS se prodaje po 9,51 kunu (do sada 9,45 kuna), a eurodizel BS class po 9,56 kuna (do sada 9,50 kuna).

Plavi dizel i lož ulje od ponoći su poskupjeli za 15 lipa po litri pa je tako i na Ininim postajama plavi dizel po prvi put premašio cijenu od 6 kuna i prodaje se, po 6,05 kuna (do sada 5,90 kuna). Nova maloprodajna cijena loživog ulja ekstra lakog je 6,83 kune (do sada 6,68 kuna).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inine promjene cijena u skladu su s kretanjima cijena derivata koje je danas, temeljem Pravilnika o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata, objavilo Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva.

Sukladno Pravilniku, Ministarstvo svaka dva tjedna objavljuje najviše razine maloprodajnih cijena, korekcija ovisi o kretanju cijena derivata na tržištu Mediterana te tečaju dolara, a maksimalno dopuštena promjena najviše maloprodajne cijene pojedinog naftnog derivata naviše ili naniže može biti 3 posto.

Upravo se čita

Image
podignuta razina sigurnosti

I španjolskom premijeru poslana bomba! To je već 4. pokušaj napada. Vlada otkriva detalje

Iz Ine su poslijepodne objavili da su u proteklom obračunskom razdoblju kotacije benzina na mediteranskom tržištu pale do 2,85 posto, dok su kotacije plinskih ulja porasle do 1,59 posto, a tečaj dolara u odnosu na kunu neznatno je ojačao (0,32 posto).

Iz Ine su najavili da će cijene koje primjenjuje na većini svojih postaja, kao i diferencirane cijene na autocestama i izvan mreže autocesta, biti nakon ponoći objavljene na internet stranicama te kompanije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više s weba

Pročitajte još

Image
podignuta razina sigurnosti

I španjolskom premijeru poslana bomba! To je već 4. pokušaj napada. Vlada otkriva detalje

Više s weba